Betaiinisalisylaatti

Lähde: luonnollinen, peräisin sokerijuurikkaista.

Betaiinisalisylaatti on rasvahappo, joka on peräisin sokerijuurikkaasta. Sitä löytyy monenlaisista hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista, ja sitä esiintyy myös ihossa luonnollisesti. Betaiinisalisylaatti on keratolyyttinen beeta-hydroksihappo (BHA), joka muistuttaa salisyylihappoa ja uudistaa ihoa parantaen sen sävyä ja rakennetta. Toisin kuin salisyylihappo, betaiinisalisylaatti on yllättävän hellävarainen iholle.

Se yhdistää täydellisesti salisyylihapon edut ainutlaatuisten ja hellävaraisten ihon parannusominaisuuksiensa kanssa. Betaine salicylate on öljyliukoinen kuorija, joka tunkeutuu syvemmälle ihon kerroksiin. BHA on tehokkaampi kuin AHA, sillä se auttaa poistamaan epidermiksen ylin kerros. Vaurioituneiden ja kuolleiden ihosolujen poistaminen ihon pinnalta kannustaa uusien ja terveiden ihosolujen kasvua. Se voi parantaa laajasti ihon kuntoa ja sillä on antimikrobisia ominaisuuksia ja kuorivia, kosteuttavia toimintoja.

In vivo -testien perusteella betaiinisalisylaatti on yhtä tehokas kuin salisyylihappo kaksinkertaisella pitoisuudella. Näin ollen betaiinisalisylaatin 2% pitoisuus on tarpeen saavuttaa sama tulos kuin 1% salisyylihappotuotteella.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että betaiinisalisylaatti voi myös parantaa kollageenin tuotantoa, hyperpigmentaatiota ja solunsisäistä vesipitoisuutta. Suurin osa farmaseuttisesta betaiinisalisylaatti on myös vegaaninen, kiitos aiemmin mainittujen sokerijuurikkaan kasvien.

Betaiinisalisylaatin keratolyyttinen (kuoriva) vaikutus tekee siitä käyttökelpoisen jopa epidermaalisten vikojen, kuten syylien ja känsien poistamisessa. Mutta normaalille ja rasvoittuvalle kasvojen iholle betaiinisalisylaatin päivittäinen keratolyyttinen vaikutus vähentää mustapäiden esiintymistä ja estää tukkeutuneiden huokosten muodostumisen, jotka voivat johtaa akneen.

Kuten ehkä arvasitkin, ne, jotka hyötyvät eniten betaiinisalisylaatin käytöstä, ovat niitä, joilla on akne. Betaiinisalisylaatti ei vain hajota ihon huokosiin kertyvää talia ja keratiinia tehokkaasti, vaan sen noin puolet salisyylihappoa heikommasta tehosta johtuen se on myös riittävän hellävarainen herkälle iholle.

Silti, kuten kaikkien AHA- ja BHA-kuorintojen kanssa, suosittelemme olemaan erityisen varovainen suojaamaan ihoa auringonvalolta käytön jälkeen. Käytä aina laajakirjoista aurinkosuojaa välttääksesi herkkyyttä ja ihovaurioita.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle