DNA:ta suojaava peptidi: Acetyl Hexapeptide-51 Amide

Lähde: Synteesi

Hexapeptidi, joka jäljittelee FOXO3a:n (Forkhead-boksin transkriptiotekijöiden jäsen) aktiivisuutta, joka on mukana solujen korjauksessa, uudistumisessa ja eliniän pidentämisessä. Tämä peptidi suojaa DNA:ta vaurioilta, stimuloi sen luonnollisia korjausreittejä ja kääntää fibroblastien vanhenemista.

DNA-suojapeptidi ylläpitää genomin eheyttä suojaten ja korjaten DNA-vaurioita, jotka on aiheuttanut useita tekijöitä, ja viivästyttää solujen vanhenemista varmistaakseen pidemmän ja terveellisemmän ikääntymisen.

DNA:n eheyden ylläpito on elintärkeää organismien asianmukaiselle toiminnalle ja selviytymiselle. DNA-ketjut kärsivät jatkuvasti endogeenisten ja eksogeenisten genotoksisien tekijöiden haasteesta sekä replikaatiovirheistä.

UV-säteilyn aiheuttamat vauriot voivat johtaa pyrimidiinidimeerien (CPD) muodostumiseen, joka on tunnettu pyrimidiinidimeerityyppi. Tällainen vaurio voi vääristää DNA:n rakennetta, muuttaen sen transkriptiota ja replikaatiota. Checkpoint-reitit seuraavat DNA:n rakennetta ja kontrolloivat solusyklin pysähtymistä, mikä mahdollistaa korjauksen ja jatkamisen, jos kaikki on kunnossa, ennen kuin virhe voi levitä tytärsoluihin.

FOXO3a toimii pääsääntöisesti säätelijänä, joka määrittää solun kohtalon vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Vaurioiden vakavuuden mukaan tämä avaintranskriptiotekijä pakottaa solut tilaan, jossa tapahtuu virheiden korjaus tai solukuolema. Aktiivinen muoto FOXO3a lisää tunnettujen antioksidanttien määrää, indusoi geenien ilmentymistä DNA-vaurioiden korjaamiseksi ja laukaisee solukuoleman tarvittaessa.

DNA-suojauspeptidi matkii FOXO3a:n toimintaa lisäämällä useiden DNA-korjausreitteihin osallistuvien geenien ilmentymistä. Se tarjoaa myös soluille suojaa ja nuorentaa fibroblasteja hidastaen niiden ikääntymistä.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle