Feruliinihappo

Lähde: Synteesi

Feruliinihappo esiintyy luonnossa kasveissa vapaana happona tai esterinä pääasiassa siemenissä, lehdissä ja kuorissa. Ferulihappokuorinnat ovat pinnallisia. Feruliinihapolla on voimakkaat antioksidanttiset ominaisuudet, jotka taistelevat reaktiivisia happiradikaaleja (ROS) vastaan ​​ja korjaavat DNA-vaurioita. Sen pigmenttihäivyttävät vaikutukset johtuvat sen toiminnasta ei-kilpailevana tyrosinaasin estäjänä.

Feruliinihapon tärkein käyttöaihe on valoikääntyminen, joka hyödyttää melasmaa, aknea ja ruusufinniä. Se pystyy vähentämään valoikääntymisen merkkejä, kuten hienoja ryppyjä, edistämään tasaisempaa ihonsävyä vähentämällä hyperpigmentaatiota ja palauttamaan ihon luonnollisen kirkkauden stimuloimalla solujen uudistumista.

Kokonaisvaltaista ihon rakennetta sanotaan parannettavan ja hoito lisää kosteutta lisäämällä ceramidien määrää ihossa, mikä auttaa estämään kosteuden menetystä. Ruusufinniä ja aknea sairastaville potilaille hoito voi vähentää talineritystä, parantaa arpien ulkonäköä ja pienentää ihohuokosten kokoa.

Päivittäisessä ihonhoidossa feruliinihappo on myös kiinnostava, sillä se tarjoaa seuraavat edut:

  • auringonsuojateho
  • antioksidanttinen teho
  • tulehdusta ja mikrobilääkitystä vähentävä teho

Aurinkosuojausvaikutus:

Feruliinihappo ja sen esterit, kuten kemialliset aurinkosuojatuotteet, ovat fenyyli-2-propenirakenteisia yhdisteitä, joilla on vinyyliryhmä bentseenirenkaassa. Tämä ominaisuus tekee niistä vahvoja UV-säteilyä absorboivia yhdisteitä. Tämän absorboinnin seurauksena syntyy stabiloitu phenoxyradikaali, joka myöhemmin kokee cis-trans-isomerisaation. Tällä toimintatavalla feruliinihappo suojaa kasvia haitallisilta auringonsäteiltä kuoren, lehtien ja siementen avulla. Feruliinihappo ja sen esterit osoittavat maksimaalista UV-säteilyn absorptiota 280 nm ja 340 nm aallonpituuksilla. Feruliinihapon lisäämällä 0,2–0,5 %:iin voidaan saavuttaa suojakerroin 3–5.

Antioksidanttivaikutus:

Feruliinihapon lisäys pystyy estämään hapen ja UV-säteilyn aloittamien radikaalien kehittymisen. Jokainen reaktiivinen radikaali Lx tai L-O-O-x (lipoperoksidiradikaali), joka saattaa joutua kosketuksiin feruliinihapon molekyylin kanssa, poistaa vetyatomin feruliinihapon fenoliryhmästä. Tämä luo phenoxyradikaalin, joka osoittaa korkeaa resonanssistabilisaatiota. Siksi feruliinihappoa hyväksytään antioksidanttina kosmetiikassa ja elintarvikkeissa. Feruliinihappo ja aminohapot tai dipeptidit muodostavat seoksia, joilla on synergistisiä antioksidanttisia vaikutuksia tyydyttymättömien rasvahappojen ja kaikkien rasvojen peroksidointia vastaan.

Tulehdusta vähentävä vaikutus:

Useiden tulehduskipulääkkeiden vaikutus perustuu niiden vaikutukseen tulehdusreaktioiden välittäjäaineisiin. Happiradikaalit kuuluvat näihin välittäjäaineisiin. Ferulihapon anti-inflammatorinen vaikutus perustuu sen antioksidatiiviseen potentiaaliin. Ferulihappo pystyy häiritsemään syklejä, jotka ovat vastuussa aknesta ja rasvaisesta ihosta.

Ferulihappokuorinnan käyttöaiheet:

  1. Epidermaalinen dehydraatio (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
  2. Photo-aging (iän aiheuttama ihon vanheneminen liiallisen UV-säteilyn vuoksi)
  3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
  4. Hienot juonteet ja pinnalliset rypyt
  5. Löysä, roikkuva iho
  6. Tylsä epätasainen ihon sävy
  7. Rosacea

Ferulihappokuorintojen ominaisuudet:

Koostumuksensa ansiosta tämän järjestelmän pääaihe on photo-aging, jolla on hyötyä melasmasta, aknesta ja ruusufinnistä. Se pystyy vähentämään photo-agingin merkkejä, kuten hienoja ryppyjä, edistää tasaisempaa ihonsävyä vähentämällä hyperpigmentaatiota ja palauttaa ihon luonnollisen kirkkauden stimuloimalla solujen uusiutumista.

Yleisesti sanotaan, että ihon kokonaislaatu paranee, ja hoito lisää kosteutta lisäämällä ceramidien määrää ihossa auttaakseen estämään kosteuden menetystä. Potilaille, joilla on ruusufinni ja akne, hoito voi vähentää talin tuotantoa, parantaa arpien ulkonäköä ja vähentää huokosten kokoa. Tämä kuorinta on myös osoitettu valmisteluna muihin esteettisiin toimenpiteisiin.

Ferulihappokuorinta on erittäin voimakas ja turvallinen kuorintajärjestelmä. Jo ensimmäisen hoidon jälkeen potilaat kertovat ihonsa tuntuvan sileämmältä ja napakammalta, ja näyttävän vaaleammalta ja nuorekkaammalta. Heti näkyvät tulokset ihon värin parantumisessa tekevät tästä kuorinnasta yhden arvokkaimmista ja hyödyllisimmistä tuotteista asiakkaille.

Ferulihappokuorintaa voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina (mukaan lukien kesä) ja kaikille ihotyypeille ja rotuille. Se tarjoaa yksinkertaisen, käytännöllisen ja turvallisen uuden tavan suorittaa kuorintahoitoja lääkärin vastaanotolla, mikä mahdollistaa erinomaisten tulosten saavuttamisen hyvin lyhyessä ajassa. Sitä ei aiheuta polttava tai kutiava tunne käytön aikana. Kotihoidossa ferulihappoon perustuva hoito tehostaa tuloksia, lisäten pitkäaikaista tehokkuutta.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle