Fytiinihappo

Lähde: Luontaisesti peräisin GMO-vapaasta maissista.

Fytiinihappo on kasviuute, jolla on joitakin antioksidantti- ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Fytiinihappo on luonnollisesti esiintyvä happo, jota löytyy monista kasvilähteistä, kuten maissista, vehnästä, riisistä, soijapavuista, seesamista ja kaurasta. Kuten muutkin antioksidantit, fytiinihappo voi auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamaa ihovauriota.

Lisäksi sillä on kyky imeä tiettyjä mineraaleja (kelatoivat ominaisuudet), erityisesti niitä, jotka voivat olla haitallisia iholle, kun niitä on liikaa. Se näyttää toimivan mekaanisesti imeytymällä rautamolekyyleihin ihossa, jotka ovat vastuussa DNA-vaurioista. Fytiinihappo on hellävarainen AHA-happo, joka sopii erinomaisesti herkälle iholle tai rosaceasta kärsiville.

Kuorinnoissa fytiinihapolla on ainutlaatuinen rakenne, joka tarjoaa itsestään neutraloituvaa aktiivisuutta, joka antaa lempeän keratolyyttisen vaikutuksen ja auttaa solujen uusiutumisessa. Oikea kuorinta auttaa ylläpitämään terveitä ihosoluja poistamalla esteenä olevat kuolleet ihosolut, jotka tukkivat ihon, paljastaen uudet solut sen alla, tarjoten monia etuja, kuten tukkeutuneiden huokosten ja näppylöiden vähentämisen, kollageenin tuotannon lisäämisen, hienojen juonteiden pehmentämisen ja vähentämisen, kuivuuden ja hilseilyn merkittävän vähentämisen sekä tasaisemman ihon sävyn.

Hyperpigmentaatio voi hyökätä ihon kimppuun iän myötä, tehden siitä läiskikästä, epätasaisesta ja arvista. Useat sairaudet voivat aiheuttaa melaniinin, pigmentin vastuullisen aineen, suurempaa tuotantoa, mikä johtaa tummiin läiskiin iholla. Fyytiinihapon estäessä tyrosiinin entsymaattisen muuntumisen melaniiniksi, se voi tarjota kevennysvaikutuksen iholle.

Kuorinnan tehoa glykolihapon kanssa verrattavissa ja melaniinin synteesin eston kykyä Askorbyyli-glukosiidin kanssa verrattavissa, fyytiinihappo on epäilemättä mieto monipuolinen happo kuorintoihin.

Amerikkalaiset kauneusasiantuntijat olivat ensimmäisiä tarjoamaan fyyttisiä kuorintahoitoja. Tästä syystä jotkut kauneushoitolat kutsuvat sitä "Hollywood-tyyliksi". Yhdysvalloissa se on erittäin suosittua, koska sitä voidaan suorittaa mihin tahansa vuodenaikaan eikä se vaadi pitkää toipumisaikaa.

Fyytiinihappo on pintahappo, eikä neutralointia tarvita toimenpiteen aikana. Fyyttinen kuorinta on osoittautunut hyväksi keinoksi ratkaista kypsän ihon ja couperosen ongelmat. Fyyttistä kuorinta voidaan tehdä ympäri vuoden. Kauneusasiantuntijat suosittelevat sen käyttöä jopa korkean auringonaktiivisuuden aikana.

Fytiinihappokuorinnan käyttöaiheet:

 1. Iho, jossa on suurentuneet huokoset
 2. Hyperpigmentaatio
 3. Demodikoosi remissiossa
 4. Ikääntyvä iho
 5. Raskausarvet
 6. Vanhat ja uudet arvet
 7. Valokatteen aiheuttama vanheneminen
 8. Ihon elastisuuden menetys
 9. Kuivunut iho
 10. Hienot juonteet
 11. Keratomit (ihon kasvut, jotka johtuvat liiallisesta auringonoton aiheuttamasta vauriosta)
 12. Valmistava vaihe monimutkaisempia iho-hoitoja, kuten laserihionta tai mikrodermabraasio, varten.

Fytiinihappokuorinnan ominaisuudet:

 1. Tieteellisesti todistettu kyky kuoria ja puhdistaa ihoa erittäin hellävaraisesti.
 2. Kykenee inaktivoimaan tyrosinaasin - entsyymin, joka aiheuttaa hyperpigmentaatiota liiallisesti tuotettuna. Tämä selittää myös fytiinihapon hyvät antioksidanttiset, vaalentavat ja tulehdusta vähentävät ominaisuudet, jotka auttavat poistamaan olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja tehokkaasti estämään uusien kehittymistä. Fytiinihappo on myös merkittävän nuorentava ja kiinteyttävä.
 3. Fytiinihapon eräs tunnusomaisista piirteistä on, että jopa voimakkaasti konsentroitunut 50-prosenttinen happo alhaisella pH-arvolla 1,2 ei vahingoita syviä ihokerroksia. Fytiinihapon vaikutus ihoon saavutetaan siis melko nopeasti eikä aiheuta kipua tai epämukavuutta.
 4. Fytiinihapon molekyylit ovat suhteellisen suuria; ihon hoidon aikana ne eivät tunkeudu syvälle ihoon, vaan pysyvät sarveiskerroksessa. Samalla ne pystyvät säilyttämään vetyionit ja estämään niiden tunkeutumisen ihoon. Kun iho altistuu fytiinihapolle yli 15 minuuttia, keratinosyytit alkavat kuolla; tätä aikaa pidetään maksimaalisena mahdollisena altistusaikana.
 5. Israelilaisten ihotautilääkäreiden tekemät alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että fytiinihappoliuoksilla on merkittävä syöpää estävä vaikutus.
© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle