Gluconolaktoni

Lähde: Luonnollisesti tuotettu käymällä uusiutuvista hiilihydraattilähteistä. Hyväksytty Ecocert Greenlife -järjestön luonnonkosmetiikan standardeihin.

Gluconolaktoni on laktoni-yhdiste, joka muodostuu poistamalla yksi vesimolekyyli gluconihaposta. Se on hellävarainen eikä ärsytä ihoa. Sen suuri molekyylipaino hidastaa sen tunkeutumista soluihin, mutta sillä on paremmat kosteuttavat ominaisuudet verrattuna hydroksihappoihin (AHA). Se sopii herkälle iholle ja toimii tehokkaana vapaaradikaalien sitojana, anti-inflammatorisena aineena ja parantaa ihon kiiltoa sekä tasapainottaa ihon sävyä. Gluconolaktoni on tehokas hoito ikääntymistä, rasvoittuvaa ihoa, aknea ja ruusufinniä vastaan.

PHA ovat seuraavan sukupolven pintakerroksen kemiallisia kuorintoja. Gluconolaktoni on aktiivinen ainesosa, joka hoitaa ihoa erittäin hellävaraisesti vaikuttamatta syvempiin kerroksiin. Vaikutus on hyvin samanlainen kuin AHA:lla (alfa-hydroksihapot tai hedelmähapot, kuten glykolihappo tai maitohappo), mutta gluconolaktoni on hyödyllisempi tyyppi polyhydroksihappoja. Se sisältää viisi hydroksyyliryhmää, joten sillä on enemmän kosteuttavia ominaisuuksia verrattuna AHA:aan, jolla on vain yksi hydroksyyliryhmä.

Koska gluconolaktoni on suurempi molekyyli, se tunkeutuu ihoon hitaasti polttamatta sitä kuten muut kemialliset kuorinnat, joissa on vaihtoehtoisia aktiivisia ainesosia. Siksi ei-ärsyttävä gluconolaktoni sopii täydellisesti myös kuivalle ja yliherkälle iholle kuorintaan. PHA-käsittelyjä käytettäessä ei tarvita perusneutralointiainetta käsittelyn jälkeen, vaan ne voidaan huuhdella vedellä pois. Se on erittäin herkkä iho-hoito, jota voidaan käyttää niin usein kuin halutaan halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Koostumuksen lievä vaikutus tekee siitä sopivan henkilöille, joilla on matala kipukynnys, sillä se ei aiheuta polttavaa tunnetta tai muita epämukavuuden tunteita iholla. Lisäksi riski jälkihoidon oireisiin, kuten punoitukseen ja turvotukseen, on merkittävästi vähentynyt, mikä välttää tulehduksellista pigmentaatiota.

Gluconolaktoni ei kerry soluihin ja erittyy helposti kehosta. Vaikka sitä olisi suhteellisen suurina pitoisuuksina, sillä ei ole mutageenista tai myrkyllistä vaikutusta.

Gluconolactone-kuorinnan käyttöaiheet:

  1. Epidermaalinen kuivuminen (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
  2. Akne (komedot, mustapäät, valkopäät, akne, jälkiakne)
  3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
  4. Hyperkeratoosi (karhean ja paksuuntuneen sarveiskerroksen muodostuminen iholla)
  5. Seborrea (liiallinen öljyn eritys, joka johtuu talirauhasten toimintahäiriöstä)
  6. Herkkä, allergia-altis iho
  7. Suurentuneet ihohuokoset
  8. Veltostunut iho
  9. Tylsä epätasainen ihonsävy
  10. Iän aiheuttama ihon vanheneminen liiallisen UV-säteilyn vuoksi

Ominaisuudet gluconolaktoni-happokuorinnalle:

  1. Anti-inflammatoriset ja antioksidanttiset vaikutukset, ihon immuunijärjestelmän vahvistaminen. Gluconolaktoni on luonnollinen antioksidantti, joka on yhtä tehokas kuin C-vitamiini (askorbiinihappo) ja E-vitamiini (tokoferoli). Se on sisällytetty ihoon ylläpitämään optimaalista kosteustasoa. Gluconolaktoni estää pro-interleukiini-1:n synteesiä, joka on vastuussa immuunijärjestelmän säätelystä ja jonka korkea pitoisuus ihon sarveiskerroksessa voi aiheuttaa lisääntynyttä tulehdusta.
  2. pH-tasapainon palauttaminen. Gluconolaktonin vuorovaikutus ihon kanssa alkaa sen levityksen jälkeen vaikuttaen happovaippaan. Entsyymin aktiivisuus riippuu pH-tasapainosta, joka voi häiriintyä vihamielisessä ympäristössä, meikissä, ihonhoidossa tai patologiassa. Gluconolaktonin hellävarainen vaikutus auttaa saavuttamaan asianmukaisen pH-tason palauttamalla pH-tasapainon ja ihon uudistumisprosessin.
  3. Ihon suojakerroksen ominaisuuksien palauttaminen, kollageenikuitujen vahvistaminen. Ihon suojakerroksen eheys riippuu seriiniproteaasin aktiivisuudesta, joka on entsyymi, joka hajottaa proteiinien peptidisidoksia. Ihosolut ovat yhteydessä proteiinikuituihin. Se tarkoittaa, että seriniproteaasin aktiivisuuden vähentyminen, joka johtuu happovaipan alhaisemmasta pH-tasosta, voi auttaa ylläpitämään solujen liitoksia. Gluconolaktoni myös aktivoi lipidien synteesiä keratinosyyteissä, mikä tarjoaa kosteutta ihon sarveiskerrokseen.
  4. Kosteuttava vaikutus. Gluconolaktonin kyky siirtää vesimolekyylejä on keskeinen rooli ihon kosteuttamisessa. Kun vesi pääsee ihon rakeiseen kerrokseen, kalsiumionien pitoisuus vähenee lähettäen signaalin keholle stimuloida lipidien synteesiä keratinosyyteissä.
  1. Hyperpigmentaation poistamis- ja valokääntösuojavaikutus. Glukonolaktoni toimii kelatoivana aineena, joka sitoo ja poistaa vapaita radikaaleja elimistöstä. Happivaurio, joka johtuu raudan liiallisesta määrästä ja UV-säteilyn vaikutuksesta, aiheuttaa pigmenttimuutoksia iholle, mikä on tyypillinen merkki valoikääntymisestä. Glukonolaktoni auttaa sitomaan vapaita rautaioneja estäen hapettumisprosessin ja UV-säteilyn aiheuttamat haittavaikutukset.
  2. Kiinteyttävä ja kohottava vaikutus, ihon pinnan tasoitus. Glukonolaktoni käynnistää prosesseja, jotka edeltävät hyaluronihapon tuotantoa keratinosyyteissä ja fibroblasteissa, sekä synteettistä matriksin metalloproteinaasia (joka on tarpeellinen kudoksen uusiutumiselle) ja kollageenia.
  3. Ihon sävyn tasoittava vaikutus saavutetaan glukonolaktonin keratolyyttisellä vaikutuksella - ihon pinnan pintasolukon kuorinnalla.
© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle