Maitohappo

Lähde: luonnollinen & ECOCERT

Maitohappo on alfa-hydroksihappo (AHA tai hedelmähappo), joka syntyy glykolyysin yhteydessä. Se on luonnollinen ja biologisesti turvallinen tuote, joka on tärkeä osa ihmisen hiilihydraattien aineenvaihduntaa ja myös ihon luonnollista kosteuttavaa tekijää (NMF).

Ihonhoidossa maitohappo sopii herkälle iholle. Se auttaa myös pitämään huokoset puhtaina kuolleiden solujen ja liiallisen öljyn kuorimalla, mikä estää ärsyttävien finnien, mustapäiden tai valkopäiden muodostumista. Maitohappo nopeuttaa solujen uusiutumista ja stimuloi niiden uudistumista. Lisäksi se auttaa parantamaan ihon luonnollista kosteustekijää eli sitä, miten iho pitää itseään kosteutettuna. Maitohappo auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja vähentää kuivuuden tunnetta.

Kevyet maitohapon molekyylit tunkeutuvat helposti solukalvojen läpi, jolloin maitohappo tunkeutuu tasaisesti ihon kerroksiin ja altistuu tasaisesti koko ihon pinnalle. Maitohappo on yksi turvallisimmista ja hellävaraisimmista kuorinta-aineista. Se sopii erinomaisesti kuivalle ja herkälle iholle, mutta se toimii myös hyvin rasvaiselle iholle, mikä tarkoittaa, että se sopii kaikille ihotyypeille.

Maitohapon monivaikutus vaikuttaa positiivisesti moniin prosesseihin, kuten ihon uudistumiseen, mikroverenkiertoon, glykosaminoglykaanien, kollageenin ja keramidien synteesiin, mikä tarjoaa syvää kosteutta ja vahvistaa ihon suojaavaa barriääritoimintoa. Kevyen pintakuorinnan aineena maitohappo on ensisijaisesti suunniteltu nuorelle iholle, jolla on vähäisiä ongelmia, mutta sitä voidaan käyttää myös osana monimutkaista hoitoa yli 35-vuotiaille naisille.

 

Verrattuna muihin kemiallisiin aineisiin, maitohappo on kaikkein hellävaraisin ja aiheuttaa vähemmän ihoärsytystä. Maitohappo on hypoallergeeninen ja ihoystävällinen, koska se on luonnostaan esiintyvä ihon komponentti. Toisin kuin muut AHA-happokuorinnat, maitohappokuorinta ei aiheuta ihon kuivumista, vaan antaa erittäin syvän kosteutuksen ja palauttaa ihon suojaavan esteen. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät maitohappokuorinnasta sopivan sekä kuivalle että rasvaiselle iholle.

Maitohappo ei aiheuta fotosensitisoivaa vaikutusta, joten sitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Kesällä on tärkeää käyttää voimakasta aurinkosuojaa, jossa on vähintään SPF 50+, ja noudattaa suosituksia komplikaatioiden välttämiseksi. Vältä liiallista auringonvalolle altistumista ja ylikuumenemista.

Merkit maitohappokuorinnalle:

 1. Epidermaalinen kuivuminen (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
 2. Lievä akne (komeedot, mustapäät, valkopäät, aknen jäljet)
 3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
 4. Hyperkeratoosi (karhean ja paksuuntuneen sarveiskerroksen iho)
 5. Seborrea (liiallinen öljyntuotanto, joka johtuu talirauhasten häiriöistä)
 6. Hypersensitiivinen allergiselle iholle altis iho
 7. Suurentuneet ihohuokoset
 8. Löysä, roikkuva iho
 9. Tylsä epätasainen ihonsävy
 10. Photo-aging (ihon ikääntyminen, joka johtuu liiallisesta UV-säteilystä)
 11. Hienot juonteet ja pinnalliset ryppyjä.

Maitohappokuorinnan ominaisuudet:

 1. Keratolyyttinen vaikutus, joka saadaan aikaan irrottamalla sidokset sarveiskerroksen sarveissoluista. Tämä johtaa kuolleiden ihosolujen kuorintaan ja ihon uudistumisen edistämiseen aktivoimalla solujen lisääntymistä tyvi- eli peruskerroksessa.
 2. Kosteuttava vaikutus. Yhtenä NMF-komponenttina maitohappo tarjoaa tehokkaan kosteuttavan vaikutuksen. NMF eli luonnollinen kosteustekijä on vedenpidätyskykyinen ainekompleksi ihon sarveiskerroksessa, joka kykenee houkuttelemaan ja säilyttämään kosteutta antaen iholle kimmoisuutta ja elastisuutta. Iho uudistuu sarveiskerroksen biologisesti kuolleiden solujen (sarveissolujen) tilalle metabolisesti aktiivisilla tyvisolujen (keratinosyyttien) soluilla ja antaa syvää kosteutta.
 3. Kiinteyttävä vaikutus saavutetaan solujen jakautumista ja fibroblastien (ihokarvan papillan solut) aktiivisuuden stimulointia edistämällä. Fibroblastit ovat löyhän sidekudoksen pääsoluja, jotka tuottavat solujen välisen aineen komponentteja (kollageeni, elastiini, fibronectiini) ja ovat vastuussa glykosaminoglykaanien (tai lima-aineiden, jotka tunnetaan ihmiskeholle välttämättömän voiteluominaisuutensa vuoksi) synteesistä. Maitohappo lisää ihon kosteutta ja viskoelastisia ominaisuuksia, parantaa ihon kimmoisuutta, tasoittaa ihon rakennetta ja vähentää hienoja viivoja ja pieniä ryppyjä.
 4. Sebostaattinen ja komedolyyttinen vaikutus, joka saavutetaan häiritsemällä sarveissolujen välisiä yhteyksiä, avaamalla tukkeutuneita huokosia ja vähentämällä talin eritystä. Maitohappo edistää myös triglyseridien hajoamista estäen aknea aiheuttavien bakteerien vapauttamaa lipaasia ja estäen siten tulehdusta. Se auttaa kontrolloimaan talineritystä vähentämällä liiallista rasvaisuutta ja lievittämällä kuivuutta, edistää suurten huokosten kutistumista ja parantaa aknen ihoa, jossa on komedoja, papuleja ja pustuleja vahingoittamatta sitä liikaa.
 1. Vaalentava vaikutus saavutetaan kuolleiden ihosolujen kuorinnalla. Maitohappo helpottaa myös melaninrakeiden tasaisempaa jakautumista ihossa ja edistää tyrosinaasin estämistä - melanogeeninen entsyymi, joka vaikuttaa ihon väriin. Tuloksena ihon sävy muuttuu vaaleaksi ja tasaiseksi.
 2. Bakteerien kasvua estävä ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Ionisoituneen maitohapon happamoittava vaikutus yhdessä ihoon tunkeutumattoman lakt ionin kanssa luo epäsuotuisat olosuhteet patogeenisten bakteerien kasvulle (tehokkain anaerobisia bakteereja vastaan ​​ja hiivaa ja sieniä vastaan hieman vähemmän tehokas).
 3. Antioksidanttivaikutus. Vähentämällä vapaiden radikaalien tuotantoa, kuten superoksidit ja hydroksyylit, maitohappo tarjoaa vahvan suojan haitallisilta ympäristötekijöiltä.
© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle