Mineraalit

Kalsium

Riittämätön saanti tärkeistä ravintoaineista, erityisesti kalsiumista, aiheuttaa epätasapainoa kehossamme, joka puolestaan vaikuttaa hiusten terveyteen. Vaikka kalsiumin edut hiuksille onkin tärkeä huomata, on yhtä tärkeää tietää kalsiumin puutteen seuraukset. Kalsium auttaa myös lihasten supistumisessa ja rentoutumisessa, hermojen välittämisessä, veren hyytymisessä ja hormonien ja entsyymien erityksessä. Hormonit, kuten androgeenit, stimuloivat hiusten kasvua; entsyymit, kuten biotiini, edistävät solujen kasvua ja vahvistavat terveitä hiuksia ja ihoa.

Kupari

Kuparia käytetään yleisesti ruoassa, kosmetiikassa ja muilla aloilla. Sitä voidaan käyttää hoitamaan lääketieteellisiä tiloja, kuten kuparin puutetta, joka usein johtaa anemiaan. Se myös toimii antioksidanttina ja tulehdusta estävänä aineena, auttaen solujen uudistumisessa, palauttaen ihon elinvoimaa ja immunomodulatorista toimintaa, hidastaen senesenssiä.

Magnesium

Magnesiumilla on kehossa monia rooleja, sillä se on tarpeen yli 325 entsymaattisessa reaktiossa, mukaan lukien rasvan, proteiinin ja nukleiinihappojen synteesissä, neurologisessa toiminnassa, lihasten supistumisessa ja rentoutumisessa, sydämen toiminnassa ja luun aineenvaihdunnassa. Magnesium auttaa estämään kalsiumin kertymistä päänahkaasi. Kun kalsium tukkii hiustuppeja, päänahkasi on kuiva, hilseilevä, ja voit jopa nähdä hiustenlähtöä. Nämä kalsiumin kerrostumat hiustuppeihin ja hiusten ympärille voivat kasvaa ajan myötä päänahan tulehduksen takia. Magnesium auttaa myös proteiinisynteesissä. Koska hiustupet koostuvat lähes kokonaan proteiinista, tämä on avainasia. Parempi proteiinisynteesi tarkoittaa terveellisempää hiusta ja ennustettavissa olevaa hiussykliä normaaleilla kasvuvaiheilla ja lepovaiheilla. Proteiinisynteesi auttaa myös melanin tuottamisessa, mikä estää hiusten harmaantumista.

Sinkki

Sinkki on tärkeä kehon haavojen parantumiselle, immuniteetin tehostamiselle ja terveen verenkierron ylläpidolle. Se on siis mineraali, johon kehonrakentajien tulisi kiinnittää huomiota ruokavalion ja lisäravinteiden avulla. Sinkki myös tukee unen laatua ja palautumista rankkojen treenien jälkeen, ja se parantaa kehon kykyä käyttää kulutettuja kaloreita polttoaineena sen sijaan, että ne varastoituisivat rasvana. Sinkki osallistuu kolmeen päätehtävään kehossa, jotka ovat kaikki tärkeitä lihasmassan kasvun ja kehityksen kannalta. Sinkki nopeuttaa lihaksen rakentumiseen tarvittavia kemiallisia reaktioita, stabiloi proteiinirakenteita ja säätelee hormonitasoja. Näiden toimintojen ansiosta lihasproteiinisynteesi tehostuu vastustuskykyharjoitusten jälkeen.

Sinkki on mukana hiusten kasvussa ja pitää öljyrauhaset hiusvarren ympärillä toimimassa kunnolla. Sinkillä on tärkeä rooli hiusten kudoksen kasvussa ja korjauksessa. Se myös auttaa pitämään öljyrauhaset follikkeleiden ympärillä toimimassa kunnolla. Uskotaan myös, että sinkki on tärkeä DNA:n ja RNA:n tuotannossa. Tämä on tarpeen normaalille hiusrakkulasolujen jakautumiselle, joka johtaa terveellisempään hiusten kasvuun. Sinkki voi myös auttaa pitämään hormonitasot tasapainossa, mikä voisi olla yksi syy siihen, miksi se on niin tehokas hiustenlähtöä vastaan. On jopa joitain tutkimuksia, joissa ihmisten harmaantuneet ja ikääntyneet hiukset palautuivat alkuperäiseen väriinsä, kun niitä ravittiin sinkkipitoisella ruokavaliolla tai hiusten kasvua edistävillä lisäravinteilla. Bonuksena sinkki hiusten kasvulle voi auttaa poistamaan hilsettä päänahasta.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle