Natriumlaktaatti

Lähde: Luonnollinen raaka-aine on tällä hetkellä rekisteröity ECO-CERT GREENLIFE:n toimesta ja se noudattaa COSMOS-standardia.

Natrium L(+)-laktaatti on natriumsuola L(+)-maitohaposta, joka on saatu luonnollisesta alkuperästä peräisin olevan haposta korkeapuhtaisen natriumlähteen neutraloinnilla. Laktaattia tuottavat elävät organismiit glykolyysin sivutuotteena. Natriumlaktaatti on tehokas kosteuttaja, jolla on korkea vedenpidätyskyky ja puskurointiominaisuudet.

Ihmisen iho tarjoaa luonnostaan kaksi pääbarrieria liiallista kosteuden menetystä vastaan. Ensinnäkin, uloimman ihokerroksen, stratum corneumin (SC) rakenne, joka luo fyysisen esteen. SC-solujen, eli sarveissolujen ja solujen välisen lipidikalvon porrastettu järjestely tehokkaasti pidentää matkaa, jonka vesi kulkee ennen kuin se haihtuu kehosta. Toiseksi, sarveissolut sisältävät itse erityisesti suunnitellun väliaineen, joka koostuu monenlaisista hygroskooppisista, vettä sitovista aineista.

Tämä seos, jota kutsutaan luonnolliseksi kosteuttavaksi tekijäksi (NMF), luo biokemiallisen esteen ihon kuivumista vastaan. NMF:n aineosista löytyy aminohappoja ja niiden johdannaisia, ureaa ja laktaatteja. Niiden luonnollisen esiintymisen takia nämä aineet ovat erityisen kiinnostavia kosteuttavien ominaisuuksiensa vuoksi. NMF:n ainesosat toimivat myös suuntaviivana muiden sopivien ainesosien tunnistamisessa. Esimerkiksi hydrofiiliset yhdisteet, joilla on hydroksyyliryhmiä tai karboksyyliryhmiä, kuten polyolit tai sokerit, ovat edelleen lupaavia ehdokkaita.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle