Punaisuutta vähentävä peptidi: Tetrapeptide

Lähde: Synteesi

Rosacea vaikuttaa sanottavan olevan vaikuttavan 45 miljoonaan ihmiseen maailmanlaajuisesti. Kapillaarien ja pilosebaceous-yksiköiden tulehdus, eryteema, telangiectasia (laajentuneet kapillaarit), kasvojen punoitus, pustulat, kutina ja postinflammatorinen hyperpigmentaatio (PIH) liittyvät usein ihon punoitushäiriöihin. Kaikki nämä vaikutukset sijaitsevat pääasiassa kasvojen keskimmäisessä kolmanneksessa.

Rosacea

  • Krooninen ihon punoitus häiriö, jossa näkyvät kapillaarit voivat myös tehdä ihosta tylsän.
  • Se vaikuttaa yleensä vaaleaihoisiin yksilöihin, erityisesti yli 30-vuotiaisiin naisiin.
  • Etiologia on epävarma, mutta useat tekijät voivat aiheuttaa sen (voimakkaat tunteet, mausteinen ruoka, urheiluharrastukset, alkoholi jne.).

Immuunijärjestelmän luonnollisessa reaktiossa mahdollisesti haitallisiin aineisiin ja olosuhteisiin kallikreiineillä ja antimikrobisilla yhdisteillä, kuten kateelisidiineillä, on tärkeä rooli. Ne indusoivat interleukiinien (IL) vapautumista, jotka ovat kasvojen ihon punoituksen ja verisuonimuutosten lisääntyneiden molekyylien joukossa.

Ihon häiriötiloissa, joissa esiintyy eryteemaa ja laajentuneita verisuonia, kuten ruusufinni, LL-37-ilmentymä on havaittu olevan epänormaalisti korkea. Sitä aktivoidaan paikallisesti ja tulehduksellisten reaktioiden kaskadi johtaa proinflammatoristen metaboliittien, kuten IL-6: n ja IL-8: n, lisääntymiseen.

Ihon sidekudos voi vaurioitua, koska soluvälitilan proteolyyttinen hajoaminen, erityisesti kollageenin hajoaminen, lisääntyy matriksin metalloproteinaasin (MMP) aktivaation vuoksi. Tämän seurauksena punaiset alueet näkyvät selkeämmin, koska kapillaarit ovat hauraita ja läpäiseviä, ja verisuonet voivat helposti laajentua tulehduksen vuoksi.

Tetrapeptidi auttaa vähentämään kasvojen punoitusta ja muita LL-37-aktivaation ja IL: n vapautumisen aiheuttamia ihohäiriöitä. Se tarjoaa myös valosuojan alentamalla soluvaurioita ja ihon tulehduksen haittavaikutuksia.

  • Laskee LL-37:n välittämää IL-6- ja IL-8-vapautumista: Tetrapeptidit vähensivät IL-6-tasoja 24,2%:lla ja IL-8:tä 22,8%:lla 0,5 mg/ml pitoisuudella.
  • Sidekudoksen hajoaminen vähenee Tetrapeptideillä, jotka osoittivat tilastollisesti merkitsevän estävän vaikutuksen kollaginaasin aktiivisuuteen.
  • Eryteema, punoitus ja voimakkuuden laajuus vähenevät Tetrapeptideillä.
  • Myös ihon karheus väheni, 7,5%:lla hoidon lopussa.
© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle