Ryppyjä vastustavat lipo-peptidit: Palmitoyl Hexapeptide-12 & Palmitoyl Tripeptide-1

Lähde: Synteesi

Palmitoyyli-tripeptidi-1

Soluväliaine (ECM) toimii monissa ihmiskehon tehtävissä, kuten tarjoaa tukea ja kiinnitystä soluille, erottaa kudokset toisistaan, ja säätelee solujen välisen viestinnän. Se kontrolloi laajaa valikoimaa solujen kasvutekijöitä, jotka säätelevät erilaisia solujen metabolioita.

Kollageeni on ECM:ssä yleisin proteiini, joka tarjoaa rakenteellista tukea paikallissoluille. Toisaalta elastiinisäikeet ovat yhteydessä toisiinsa muodostaen ristisilloja ylläpitääkseen kudoksen kimmoisuutta. Tämän rakenteen seurauksena kollageenin ja elastiinin yhdistelmä ja synergia dermiksessä vaikuttavat merkittävästi ihon kokonaiskimmoisuuteen ja jännitykseen.

Soluväliaine (ECM) tarjoaa ihon perusrakenteen. Se koostuu kollageenin, elastiinin, glykoproteiinien ja proteoglykaanien soluväliverkostosta. Fibroblastit tuottavat ECM:ää ja vuorovaikuttavat sen kanssa säännellen ihon kehitystä, uudistumista ja uusiutumista. Tripeptidi-1 on luonnollinen osa ihmisen plasmasta, joka on välttämätön terveen ihon tuottamiseksi.

Se syntyy proteiinien proteolyyttisessa hajoamisessa ulkoisen soluväliaineen sisällä kudoksen vaurion ja kudoksen uusiutumisen jälkeen. Tämän vuoksi sitä pidetään kasvutekijänä ja sitä on laajalti tutkittu haavan parantumista edistävänä aineena, koska sillä on ominaisuuksia, jotka stimuloivat fibroblastien kasvua, kollageenisynteesiä ja glykosaminoglykaanien tuotantoa.

Tripeptidi-1:ä käytetään kantasolujen lisäämiseen. Kantasolujen lisääntyminen, elimistön kaikkien solujen ja kudosten, kuten aivojen, veren, sydämen, luiden, lihasten ja ihon lähde, edellyttää erittäin matalia kuparipitoisuuksia. Kun kantasolut altistuvat korkeammille kuparipitoisuuksille, ne kehittyvät erilaistuneiksi soluiksi. Tripeptidi-1 lisäisi siis kantasolujen lisääntymistä, kun taas tripeptidi-Cu edistää niiden erilaistumista. Kun Tripeptidi-1 avulla kantasolut lisääntyvät, eri toiminnallisia soluja, kuten fibroblasteja, voidaan saada johdettua kantasoluista.

Palmitoyl Hexapeptide-12

Rypistymien syntymiseen liittyy usein ilmeiden, auringonvaurioiden, tupakoinnin, huonon nesteytyksen ja ennen kaikkea kronologisen ikääntymisprosessin mukana tulevia muutoksia. Ihmisen ikääntyessä ihon rakenne heikkenee, ja yksi tärkeimmistä rakennuspalikoista on elastiini, proteiini, joka auttaa pitämään ihon joustavana ja tiukkana, antaen kimmoisuuden takaisinvaikutuksen, kun ihoa venytetään.

Elastiini taipuu ikääntyessä, ja nämä ihon tukirakenteiden muutokset aiheuttavat ihon rypistymistä ja roikkumista. Siksi elastiinin tuotannon lisääntyminen on äärimmäisen tärkeää anti-aging-hoidossa, samoin kuin fibroblastien lisääntyminen, jotka tuottavat elastiinia.

Iho koostuu kahdesta tärkeästä ihokuidusta: kollageenista ja elastiinista. Kollageenikuidut, jotka löytyvät retikulaarisesta dermiksestä, ovat ihon rakenteellisia kuituja. Elastiinikuidut, jotka löytyvät papillaarisesta dermiksestä, ovat "kuminauhakuituja", jotka ovat vastuussa nuoren ihon joustavuudesta ja "palautumiskyvystä".

Elastiini erittyy fibrosyyteistä, toisesta fibroblastin muodosta, ja se muodostuu spiraalifilamenteista. Spiraalifilamentit koostuvat peptidiketjuista, jotka voivat venyä. Venytyksen jälkeen molekyylit palautuvat alkuperäiseen muotoonsa ristisidosten ansiosta, jotka ovat välttämättömiä molekyylielastisuudelle. Hexapeptidi-12 on toistuva aminohappojen järjestys elastiinissä, jonka tuottaa fibroblasti. Siksi hexapeptidi-12 osoittaa positiivisen vaikutuksen fibroblastin tuotantoon.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle