Vitamiinit ja aminohapot

Asetyyliglutamiini

Lähde: luonnollinen Asetyyliglutamiini on ei-välttämätön ja ehdollisesti välttämätön aminohappo, mikä tarkoittaa, että elimistö voi yleensä tuottaa riittävästi sitä itse, mutta joissakin stressitilanteissa elimistön tarve glutamiinille kasvaa ja se on saatava ravinnosta.

Veressä glutamiini on runsaimmin esiintyvä vapaa aminohappo. Glutamiini auttaa ihosoluja toimimaan optimaalisesti, jolloin iho näyttää sileältä, säteilevältä ja terveeltä. Lisäksi glutamiinilla on tieteellisesti todistettu tärkeä rooli fibroblastisolujen kasvussa.

Kollageeni on proteiini, joka antaa iholle nuorekkaan kiinteyden ja se muodostaa 75% ihostamme. Ikääntyessämme luonnollisesti tuottamamme kollageenin määrä alkaa vähentyä ja siksi kollageenin hajoaminen ja ihon altistuminen auringon haitalliselle ultraviolettisäteilylle johtaa ryppyjen ja veltostuneen ihon muodostumiseen. Glutamiini auttaa kääntämään näitä ikääntymisen vaikutuksia lisäämällä merkittävästi kollageenin tuotantoa ihossa - kääntämällä ikääntymisen vaikutukset, palauttamalla ihon luonnollisen sävyn ja tasoittamalla sen tekstuuria. Asetyyliglutamiini on parannettu muoto glutamiinista.

Retinoli (Vitamiini A)

Lähde: synteesi

Reguloi erilaistumis-, jakautumis- ja solujen välisen kommunikoinnin prosesseja. Kun se saapuu soluun, se voi sitoutua ydinantureihin. Tällöin solun genomiosat aktivoituvat tai hidastuvat. Retinoli aiheuttaa vähän ihovaurioita, lyhyen toipumisajan ja pienen komplikaatioriskin. Retinoli puhdistaa ihon tehokkaasti, sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia, antaa iholle hehkua, parantaa ihon rakennetta ja antaa kohottavan vaikutuksen.

Niasiiniamidi (Vitamiini B3)

Lähde: luonnollinen

Niasiiniamidi (nikotinamidi) muodostaa yhden kahdesta Vitamiini B3:n muodosta; toinen muoto on niasiini (tai nikotiinihappo), joista molemmat tarjoavat vastaavan vitamiinivaikutuksen. Vitamiini B3 on elävien solujen olennainen komponentti ja se on välttämätön proteiinin, hiilihydraattien ja rasvojen metabolialle.

Niasiiniamidi on edeltäjä pyridiinikoentsyymien NAD ja NADP synteesissä, jotka ovat osallisina solujen aineenvaihdunnassa, ja niillä on keskeinen rooli energiantuotannossa.

Tärkeät ominaisuudet:

  • Säätää Aquaporin-3 (AQP3) proteiinin tuotantoa (in vitro)
  • Parantaa ihon sävyä (in vitro) • Auttaa parantamaan ihon kokonaisilmettä
  • Parantaa ihon tekstuuria
  • Tasoittaa ihon sävyä
  • Saattaa auttaa vähentämään aknen ilmestymistä
  • Saattaa auttaa elvyttämään hiuksia vähentämään hiustenlähtöä ja parantamaan niiden yleistä ulkonäköä.

Panthenol (Vitamiini B5)

Lähde: luonnollinen

DL-panthenoli on DL-pantoteenihapon (Vitamiini B5) provitamiini, joka on tärkeä rooli ihmisen välitöntä aineenvaihduntaa. Vitamiini B5:n puutos voi johtaa moniin dermatologisiin häiriöihin.

DL-panthenolia käytetään lähes kaikissa kosmeettisissa valmisteissa. Se hoitaa hiuksia, ihoa ja kynsiä. Se toimii ihon kosteuttavana aineena, joka syväkosteuttaa ihoa, edistää epiteelisaatiota ja parantaa haavoja ja sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia. Se toimii myös hiustenhoitoaineena, joka syväkosteuttaa hiuksia, ehkäisee vaurioita, paksuntaa hiuksia ja parantaa kiiltoa ja loistoa. Tätä tuotetta voidaan käyttää myös kynsien hoitotuotteissa parantamaan kosteutusta ja joustavuutta.

Foolihappo (vitamiini B9)

Lähde: luonnollinen

Koska foolihappo auttaa edistämään terveiden ihosolujen kehitystä, se voi auttaa torjumaan ennenaikaista ikääntymistä, erityisesti ryppyjä ja hienoja juonteita. Foolihappo on myös havaittu lisäävän kollageenin tuotantoa, mikä antaa iholle kiinteyttä ja paremman sävyn.

Foolihappo, joka tunnetaan myös nimellä vitamiini B9, toimii antioksidanttina edistämällä solujen uusiutumista ja taistelemalla vapaiden radikaalien vaurioita vastaan. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kun sitä levitetään paikallisesti yhdessä kreatiinin kanssa, se taistelee auringon vaurioitumisen ja ikääntymisen merkkejä vastaan, mikä johtaa kiinteämmän näköiseen ihoon.

ET-vitamiini C

Lähde: synteettinen

ET-vitamiini C on monitoiminen C-vitamiinin johdannainen, jolla on erinomaiset vaalentavat, antioksidanttiset, vapaiden radikaalien poistamis- ja kollageenin tehostusvaikutukset. Sen stabiilisuus on parempi kuin muilla askorbiinihapon johdannaisilla. Se estää tehokkaasti melaniinin muodostumista, vähentää pigmenttiläiskiä ja ikäläiskiä, taistelee valovaurioita vastaan häiritsemällä tulehdusta aiheuttavia sytokiineja ja kääntää ROS-tuotannon vapaiden radikaalien poistamistarkoituksiin.

Tocopherol (Vitamiini E)

Lähde: luonnollinen Tocopherol on eräs E-vitamiinin muodoista, jota yleensä saadaan kasviöljyistä. Tocopherol tunnetaan antioksidanttisena supertähtenä, joka suojaa ihoa. (Tämä ei ole yllättävää, sillä tocopherolit muodostavat 96% ihon luonnollisesta antioksidanttisesta puolustusjärjestelmästä!)

Tutkimukset osoittavat, että tocopherol: imee UV-säteilyä ja auttaa estämään UV-säteilyn aiheuttamaa vapaiden radikaalien vaurioita iholle. Toimii anti-inflammatorisena aineena iholla. Auttaa kosteuttamaan ihoa. Auttaa vähentämään saasteiden aiheuttamia vapaiden radikaalien vaurioita. On myös alustavia todisteita siitä, että se voi auttaa ehkäisemään arpia ja vähentämään ikääntymisen merkkejä.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle