Salisyylihappo

Lähde: Luonnollinen raaka-aine on tällä hetkellä rekisteröity ECO-CERT GREENLIFE:lle ja vastaa COSMOS-standardia.

Salisyylihapon historia ulottuu kauas menneisyyteen. Jo muinaisessa Egyptissä, Kreikassa ja Roomassa kasveista valmistettuja salisyylihappoa sisältäviä reseptejä, erityisesti pajunkuoresta, käytettiin kuumeen ja kivun hoitoon. Nimi salisyylihapolle juontuu pajun (Salix alba = valkoinen paju) kasvitieteellisestä nimestä, josta aine eristettiin ensimmäisen kerran vuonna 1828 saksalaisen kemistin Johann Andreas Buchnerin toimesta. Muut tutkijat eristivät happoa mesiangervosta (Filipendula, myös tunnettu nimellä spirea) ja kutsuivat sitä spiraalihapoksi.

Salisyylihappo, jota kutsutaan myös o-hydroksibentsoehapoksi, esiintyy vapaana, esteröityneenä ja osittain glykosidisidonnaisena, eteerisissä öljyissä ja kasvihormonina lehdissä, kukissa ja juurissa eri kasveissa. Luonnollinen salisyylihappo on yksi tehokkaimmista ihonhoitoaineista, joita käytetään aknen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Se vaikuttaa myös kivunlievitykseen, tulehdusta ehkäisevästi, antibakteerisesti ja voimakkaasti keratolyyttisesti.

Se on pienimolekyylinen ja erittäin läpäisevä ihoon. Ihon ylimmät kerrokset koostuvat keratinosyyteistä, jotka ovat yhteydessä desmosomeilla. Jos desmosomit vaurioituvat, ihon kerrokset irtoavat toisistaan. Salisyylihappo voi liuottaa yhteyden ihon solukalvon solujen välillä ylhäältä alas ja toimii näin kuorijana. Salisyylihappo on hyvä hoitava aine melasmaan, tulehdusjälkiin, karheaan ihoon ja valovanhentumisen oireisiin. Se auttaa saamaan ja ylläpitämään puhtaita huokosia ja estää kuolleiden ihosolujen ja öljyn kertymistä ihon pinnalle.

Salisyylihappoa sisältäviä kuorintoja on jo pitkään käytetty kosmetologiassa menettämättä suosiotaan. Sen käyttö edistää parempaa ihon pintarakenteen ja sävyn parantumista. Sen käyttö tarjoaa aineellisen parannuksen ihon tilaan ilman nuorentavia toimenpiteitä. Salisyylihappo kuorinnoissa tarjoaa vahvan antiseptisen vaikutuksen ja huomattavat puhdistusominaisuudet. Se normalisoi talirauhasten toimintaa ja johtaa huokosten supistumiseen. Toisena etuna on sen tehokas yhteensopivuus muiden tyyppisten happojen kanssa rasvaiselle akneiholle.

Salisyylihapon kuorintojen käyttöaiheet:

  1. seborrooinen dermatiitti;
  2. akne 1-2 asteen vakavuudella;
  3. follikuliitti;
  4. ihon hyperpigmentaatio;
  5. jäännösten poistaminen aknen hoidon jälkeen
  6. ihon vanheneminen ja valovauriot

Salisyylihappokuorinnan ominaisuudet:

Tämä beeta-hydroksihappo omaa suuren tunkeutumiskyvyn ja keratolyyttisen vaikutuksen, mikä aiheuttaa aktiivista kuorintaa karvatupen suulla estäen mustapäiden syntyä. Salisyylihappo taistelee tällaisia anestesiaan liittyviä oireita vastaan. Salisyylihappo tarjoaa täydellisen kuorinnan poistamalla kuolleet solut ihon pinnalta helpon lipidihydroksyloinnin ansiosta. Kun salisyylihappoa käytetään oikeassa pitoisuudessa, se voi koaguloida mikrobiproteiineja.

Monet kuorintatuotteet sisältävät salisyylihappoa, koska se voi pehmentää ja irrottaa ihon sarveiskerrosta. Tämä tekee niistä enemmän tunkeutuvia ja aiheuttaa selkeämmän tuloksen, mutta kannattaa olla varovainen, koska kuorinta voi olla hyvin aggressiivinen ja aiheuttaa ei-toivottuja komplikaatioita.

Keskisyvä kuorinta parantaa ihon rakennetta, tasoittaa hienoja juonteita ja tekee ihosta kiinteämmän. Se on erittäin tehokas ehkäisemään syvien aknearpien muodostumista. Salisyylihappokuorinnalla on keratolyyttinen vaikutus, joka parantaa huomattavasti rasvaisen akneihon kuntoa. Tällaisen kuorinnan jälkeen iho näyttää nuoremmalta ja vähemmän rasvaiselta, ihon sävy ja rakenne paranevat huomattavasti.

© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle