Tuotteiden ainesosat

Urban D-pollution -seos

Lähde: luonnollinen

Urban D-pollution -seosta käytetään suojaamaan ihosoluja sytotoksisuudelta, jota ilmansaasteet kuten tupakansavu, rikkidioksidi ja raskasmetallit voivat aiheuttaa. Tämä tuote koostuu sirkkalehtiuutteiden ja auringonkukkaöljyn sisältämistä fenolihapoista, joita yhdistetään riisinkuoriuutteen fytiinihappoon, ja se tarjoaa kokonaisvaltaisen antioksidanttisen vaikutuksen pitämällä ihon terveenä.

Rikkidioksidi SO2 on merkkiaine ilmansaasteelle (auton pakokaasut, polttolämmittimet, hiilenpoltto). Vesiliuoksessa kaasu muuttuu biisulfiitiksi ja metabisulfiitiksi (happosade). Urban D-pollution -yhdiste suojaa sytotoksisuudelta, jota rikkidioksidi aiheuttaa.

Solujen selviytymisaste kasvaa 200-300%. Kadmium on raskasmetalli, joka syntyy teollisuuslaitoksissa kuten sulattamoissa ja öljynjalostamoissa. Lisäksi tätä metallia syntyy jätepolttolaitoksissa.

Urban D-pollution -yhdisteen avulla solujen kuolleisuutta vastaan suojaaminen on lähes täydellistä. Aktiivisen seoksen läsnäollessa fibroblastikerros ei muutu. Solut pysyvät elossa ja elinvoimaisina kaikissa olosuhteissa, mukaan lukien suoja tupakansavua vastaan.

Ryppyjä vastustavat lipo-peptidit: Palmitoyl Hexapeptide-12 & Palmitoyl Tripeptide-1

Lähde: Synteesi

Palmitoyyli-tripeptidi-1

Soluväliaine (ECM) toimii monissa ihmiskehon tehtävissä, kuten tarjoaa tukea ja kiinnitystä soluille, erottaa kudokset toisistaan, ja säätelee solujen välisen viestinnän. Se kontrolloi laajaa valikoimaa solujen kasvutekijöitä, jotka säätelevät erilaisia solujen metabolioita.

Kollageeni on ECM:ssä yleisin proteiini, joka tarjoaa rakenteellista tukea paikallissoluille. Toisaalta elastiinisäikeet ovat yhteydessä toisiinsa muodostaen ristisilloja ylläpitääkseen kudoksen kimmoisuutta. Tämän rakenteen seurauksena kollageenin ja elastiinin yhdistelmä ja synergia dermiksessä vaikuttavat merkittävästi ihon kokonaiskimmoisuuteen ja jännitykseen.

Soluväliaine (ECM) tarjoaa ihon perusrakenteen. Se koostuu kollageenin, elastiinin, glykoproteiinien ja proteoglykaanien soluväliverkostosta. Fibroblastit tuottavat ECM:ää ja vuorovaikuttavat sen kanssa säännellen ihon kehitystä, uudistumista ja uusiutumista. Tripeptidi-1 on luonnollinen osa ihmisen plasmasta, joka on välttämätön terveen ihon tuottamiseksi.

Se syntyy proteiinien proteolyyttisessa hajoamisessa ulkoisen soluväliaineen sisällä kudoksen vaurion ja kudoksen uusiutumisen jälkeen. Tämän vuoksi sitä pidetään kasvutekijänä ja sitä on laajalti tutkittu haavan parantumista edistävänä aineena, koska sillä on ominaisuuksia, jotka stimuloivat fibroblastien kasvua, kollageenisynteesiä ja glykosaminoglykaanien tuotantoa.

Tripeptidi-1:ä käytetään kantasolujen lisäämiseen. Kantasolujen lisääntyminen, elimistön kaikkien solujen ja kudosten, kuten aivojen, veren, sydämen, luiden, lihasten ja ihon lähde, edellyttää erittäin matalia kuparipitoisuuksia. Kun kantasolut altistuvat korkeammille kuparipitoisuuksille, ne kehittyvät erilaistuneiksi soluiksi. Tripeptidi-1 lisäisi siis kantasolujen lisääntymistä, kun taas tripeptidi-Cu edistää niiden erilaistumista. Kun Tripeptidi-1 avulla kantasolut lisääntyvät, eri toiminnallisia soluja, kuten fibroblasteja, voidaan saada johdettua kantasoluista.

Palmitoyl Hexapeptide-12

Rypistymien syntymiseen liittyy usein ilmeiden, auringonvaurioiden, tupakoinnin, huonon nesteytyksen ja ennen kaikkea kronologisen ikääntymisprosessin mukana tulevia muutoksia. Ihmisen ikääntyessä ihon rakenne heikkenee, ja yksi tärkeimmistä rakennuspalikoista on elastiini, proteiini, joka auttaa pitämään ihon joustavana ja tiukkana, antaen kimmoisuuden takaisinvaikutuksen, kun ihoa venytetään.

Elastiini taipuu ikääntyessä, ja nämä ihon tukirakenteiden muutokset aiheuttavat ihon rypistymistä ja roikkumista. Siksi elastiinin tuotannon lisääntyminen on äärimmäisen tärkeää anti-aging-hoidossa, samoin kuin fibroblastien lisääntyminen, jotka tuottavat elastiinia.

Iho koostuu kahdesta tärkeästä ihokuidusta: kollageenista ja elastiinista. Kollageenikuidut, jotka löytyvät retikulaarisesta dermiksestä, ovat ihon rakenteellisia kuituja. Elastiinikuidut, jotka löytyvät papillaarisesta dermiksestä, ovat "kuminauhakuituja", jotka ovat vastuussa nuoren ihon joustavuudesta ja "palautumiskyvystä".

Elastiini erittyy fibrosyyteistä, toisesta fibroblastin muodosta, ja se muodostuu spiraalifilamenteista. Spiraalifilamentit koostuvat peptidiketjuista, jotka voivat venyä. Venytyksen jälkeen molekyylit palautuvat alkuperäiseen muotoonsa ristisidosten ansiosta, jotka ovat välttämättömiä molekyylielastisuudelle. Hexapeptidi-12 on toistuva aminohappojen järjestys elastiinissä, jonka tuottaa fibroblasti. Siksi hexapeptidi-12 osoittaa positiivisen vaikutuksen fibroblastin tuotantoon.

DNA:ta suojaava peptidi: Acetyl Hexapeptide-51 Amide

Lähde: Synteesi

Hexapeptidi, joka jäljittelee FOXO3a:n (Forkhead-boksin transkriptiotekijöiden jäsen) aktiivisuutta, joka on mukana solujen korjauksessa, uudistumisessa ja eliniän pidentämisessä. Tämä peptidi suojaa DNA:ta vaurioilta, stimuloi sen luonnollisia korjausreittejä ja kääntää fibroblastien vanhenemista.

DNA-suojapeptidi ylläpitää genomin eheyttä suojaten ja korjaten DNA-vaurioita, jotka on aiheuttanut useita tekijöitä, ja viivästyttää solujen vanhenemista varmistaakseen pidemmän ja terveellisemmän ikääntymisen.

DNA:n eheyden ylläpito on elintärkeää organismien asianmukaiselle toiminnalle ja selviytymiselle. DNA-ketjut kärsivät jatkuvasti endogeenisten ja eksogeenisten genotoksisien tekijöiden haasteesta sekä replikaatiovirheistä.

UV-säteilyn aiheuttamat vauriot voivat johtaa pyrimidiinidimeerien (CPD) muodostumiseen, joka on tunnettu pyrimidiinidimeerityyppi. Tällainen vaurio voi vääristää DNA:n rakennetta, muuttaen sen transkriptiota ja replikaatiota. Checkpoint-reitit seuraavat DNA:n rakennetta ja kontrolloivat solusyklin pysähtymistä, mikä mahdollistaa korjauksen ja jatkamisen, jos kaikki on kunnossa, ennen kuin virhe voi levitä tytärsoluihin.

FOXO3a toimii pääsääntöisesti säätelijänä, joka määrittää solun kohtalon vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Vaurioiden vakavuuden mukaan tämä avaintranskriptiotekijä pakottaa solut tilaan, jossa tapahtuu virheiden korjaus tai solukuolema. Aktiivinen muoto FOXO3a lisää tunnettujen antioksidanttien määrää, indusoi geenien ilmentymistä DNA-vaurioiden korjaamiseksi ja laukaisee solukuoleman tarvittaessa.

DNA-suojauspeptidi matkii FOXO3a:n toimintaa lisäämällä useiden DNA-korjausreitteihin osallistuvien geenien ilmentymistä. Se tarjoaa myös soluille suojaa ja nuorentaa fibroblasteja hidastaen niiden ikääntymistä.

Pure skin natural blend

Lähde: Luonnollinen

Moniyrttivalmiste, joka koostuu useista kasviuutteista, mukaan lukien Glycyrrhiza glabra (lakritsi), Artemisia montana, Gingko biloba, Centella asiatica, Vaccinium corymbosum (mustikka) ja Rosa canina -öljy. Sillä on useita vaikutuksia, kuten antioksidanttiset, tulehdusta estävät, antimikrobiset ja ihoa rauhoittavat vaikutukset.

 • Pehmentää karheaa ihoa auttaen vahvistamaan ihon kosteussulkua ja palauttamaan luonnollisesti sen terveyden.
 • Rauhoittaa ihoa ja auttaa vähentämään ärsyttäviä tuntemuksia.
 • Toimii "ympäristönsuojana" suojaten ihoa ympäristön ärsytyksiltä.

Sitä käytetään pääasiassa ruusufinniin, akneen, epäpuhtaaseen ihoon ja ihon punoitukseen. Ruusufinni on yleinen aikuisilla esiintyvä ihosairaus, jolla on erilaisia kliinisiä ilmenemismuotoja ja joka on yleisintä vaaleaihoisilla henkilöillä, mutta se voi esiintyä kaikilla ihon tyypeillä. Ruusufinnin paheneminen alkaa yleensä kasvojen punoituksesta, joka on huomattavinta nenässä ja poskissa.

Tämä kasvojen punoitus on ilmeisin oire. Muita ongelmia ovat kuiva iho, kutina sekä polttava ja pistävä tunne. Oireita ovat kasvojen punoitus, näkyvät vaurioituneet verisuonet, kyhmyt ja finnit, ärsyyntyneet silmät ja vakavissa tapauksissa suurennettu nenä. Tällainen krooninen ja perinnöllinen ihosairaus voi pahentua ulkoisten tekijöiden, kuten auringonvalon, erittäin kuumien tai kylmien lämpötilojen, tulisten ruokien, alkoholin, fyysisen ja henkisen stressin vuoksi.

Rosacean patogeneesi on monitekijäinen, mutta se liittyy selvästi verisuonien hyperreaktiivisuuteen. Ruoka-aineet ja ilmiöt, jotka aiheuttavat kasvojen verisuonten laajenemista, näyttävät nopeuttavan ruusufinnin kehittymistä. Ruusufinnipotilaiden verisuonten laajeneminen on suurempaa ja pysyvämpää kuin normaaleilla henkilöillä.

Ruusufinni on kasvojen ihon krooninen ja usein elämää häiritsevä häiriö. Vaikka sitä kutsutaan yleisesti akne rosaceaksi, sitä pidetään enemmän ihottumana. Toisin kuin aknessa, mustapäitä ja valkopäitä ei ole lähes koskaan läsnä. Vaikka yli 85 prosenttia teini-ikäisistä ja jopa 20 prosenttia aikuisista kärsii aknesta, ruusufinni on yleisintä valkoisen ihon kaukaasialaisilla naisilla 30–60 vuoden iässä.

Puhtaan ihon sekoitus on monikasvivalmiste, joka koostuu useista kasviuutteista, kuten Glycyrrhiza glabra (lakritsi), Artemisia montana, Ginkgo biloba, Centella asiatica, Vaccinium corymbosum (mustikka) ja Rosa canina, joilla on monia toimintoja, kuten antioksidanttinen, tulehdusta ehkäisevä, antimikrobinen vaikutus ja ihon suojaaminen.

Lääkinnällinen Glycyrrhiza glabra (lakritsi) on länsimaisessa ja itämaisessa kulttuurissa peräisin useiden tuhansien vuosien takaa. Sitä käytettiin pääasiassa demulcenttina, ekspektoranttina, yskänlääkkeenä ja lievänä laksatiivina. Lakritsi tunnetaan monista farmakologisista vaikutuksista, kuten estrogeeninen, aldosteronin kaltainen, tulehdusta ehkäisevä (kortisolin kaltainen), anti-allerginen, antibakteerinen, antiviraalinen ja syöpää estävä.

Artemisia montana sisältää absitiinia ja anabsitiinia, jotka antavat pensaalle voimakkaan kitkerän maun. Tujonia on käytetty kasviperäisessä lääketieteessä, ja sitä on sanottu parantavan ruoansulatusongelmia, matoja, kuukautisongelmia, känsiä, syylää, kuumetta, yskää, reumaa, skorbuuttia ja turvotusta. Siitä raportoidaan olevan anti-nosiseptinen, hyönteismyrkyllinen ja anthelmintinen vaikutus.

Ginkgo biloba on lääkevalmiste, joka saadaan ginkgo biloba -puusta (jota kutsutaan myös neidonhiuspuuksi). Tehokas antioksidantti, Ginkgo vahvistaa kapillaarien seinämiä ja auttaa suojaamaan aivosoluja vaurioilta.

Yrtti Centella asiatica auttaa ja hoitaa monia ongelmia ja sairauksia, kuten yleinen tonikumi / anti-reumaattinen / anti-nivelrikko / rauhoittava verisuonten laajentaja / energia / elinvoimaisuus / anti-ikääntyminen jne.

Vaccinium corymbosum (Blueberry) katsotaan supistavaksi, antibakteeriseksi, antikoagulantiksi, antidiarrhealiksi, anti-edemaattiseksi, anti-hyperglykeemiseksi, haavojen paranemista edistäväksi, verenkiertoa stimuloivaksi, diureettiseksi, laksatiiviksi, maksatoksisuutta vähentäväksi, virkistäväksi, anti-diabeettiseksi, toniseksi, pahoinvointia lievittäväksi ja virtsan antiseptiseksi.

Rosa canina -öljy puristetaan ruusunmarjan siemenistä ja se sisältää uskomattomat 77% rasvahappoja (linolihappoja ja linoleenihappoja). Rasvahapoilla on hyvin tärkeä rooli ihosolujen uudistumisessa ja vaurioituneiden kudosten korjaamisessa.

Vitamiini F forte

Lähde: luonnollinen (tyrniöljy)

Vitamin F Forte sisältää monityydyttymättömiä välttämättömiä vapaat rasvahapot, joilla on erityisen korkea linolihappopitoisuus luonnollisessa muodossaan (C18:2; 9cis 12cis). Tuote on peräisin tyrniöljystä, jota käsitellään korkeapainekatalyyttisella esterihajotuksella ja joka sen jälkeen jaetaan osittaiseen tyhjiöhöyrytislaukseen. Vitamin F forte on tarkoitettu kuivan, seborrooisen ihon hoitoon, jolla on häiriintynyt lipidirakenne.

Välttämättömiä rasvahappoja kutsutaan yleisesti Vitamin F: ksi, vaikka ne eivät vastaa klassista vitamiinien määritelmää.

Monityydyttymättömistä rasvahapoista linolihappo on erityisen tärkeä, lukuun ottamatta linoleenihappoa. Linolihappoa löytyy luonnollisista kasviöljyistä lähinnä triglyseridien muodossa, nimittäin kahdella ei-konjugoituneella kaksoissidoksella cis-9- ja cis-12-muodostumassa. Happidoksidoinnin aiheuttama uudelleenjärjestely voi johtaa konjugoituneen 9,11-muodon muodostumiseen joko cis-trans- tai trans-trans-isomeereillä.

Välttämättömillä rasvahapoilla on merkittäviä fysiologisia toimintoja, kuten ne vaikuttavat energiatasapainoon, immunokompetenttisten viestinviejien synteesiin, lipidirakenteen rakennekerrokseen sekä solukalvon rakenteeseen.

Puutos välttämättömistä rasvahapoista johtaa moniin negatiivisiin seurauksiin, jotka ovat haaste kosmetiikalle:

 • kuiva ja hilseilevä iho
 • lisääntynyt transepidermaalinen vesihöyryn haihtuminen (TEWL)
 • talirauhasten hypertrofia ja hyperkeratoosi
 • heikentyneet kapillaarien seinämät
 • vaikutus ihosairauksiin, kuten akneen, atooppiseen ihottumaan ja psoriaasiin.

Nämä puutosoireet on tarkasteltu Horrobinin (J. Am. Acad. Dermatol. [1989], 20, 1045-1053) ja Wrightin (Br. J. Dermatol. [1991], 125, 503-515) toimesta.

Välttämättömät rasvahapot, erityisesti linolihappo, ovat äärimmäisen tärkeitä lipidivaurion ja sen fysiologisten toimintojen ylläpitämiseksi. Wertz ym. (Arch. Dermatol. [1987], 123, 1381-1384) ovat osoittaneet eläinkokeissa, että linolihapon ravitsemuksellinen puutos johtaa kuivaan, hilseilevään ihoon häiriintyneen lipidivaurion kanssa, mikä ilmenee lisääntyneenä TEWL:na. Linolihapon paikallinen käyttö johtaa lipidivaurion palautumiseen muutamassa päivässä.

Punaisuutta vähentävä peptidi: Tetrapeptide

Lähde: Synteesi

Rosacea vaikuttaa sanottavan olevan vaikuttavan 45 miljoonaan ihmiseen maailmanlaajuisesti. Kapillaarien ja pilosebaceous-yksiköiden tulehdus, eryteema, telangiectasia (laajentuneet kapillaarit), kasvojen punoitus, pustulat, kutina ja postinflammatorinen hyperpigmentaatio (PIH) liittyvät usein ihon punoitushäiriöihin. Kaikki nämä vaikutukset sijaitsevat pääasiassa kasvojen keskimmäisessä kolmanneksessa.

Rosacea

 • Krooninen ihon punoitus häiriö, jossa näkyvät kapillaarit voivat myös tehdä ihosta tylsän.
 • Se vaikuttaa yleensä vaaleaihoisiin yksilöihin, erityisesti yli 30-vuotiaisiin naisiin.
 • Etiologia on epävarma, mutta useat tekijät voivat aiheuttaa sen (voimakkaat tunteet, mausteinen ruoka, urheiluharrastukset, alkoholi jne.).

Immuunijärjestelmän luonnollisessa reaktiossa mahdollisesti haitallisiin aineisiin ja olosuhteisiin kallikreiineillä ja antimikrobisilla yhdisteillä, kuten kateelisidiineillä, on tärkeä rooli. Ne indusoivat interleukiinien (IL) vapautumista, jotka ovat kasvojen ihon punoituksen ja verisuonimuutosten lisääntyneiden molekyylien joukossa.

Ihon häiriötiloissa, joissa esiintyy eryteemaa ja laajentuneita verisuonia, kuten ruusufinni, LL-37-ilmentymä on havaittu olevan epänormaalisti korkea. Sitä aktivoidaan paikallisesti ja tulehduksellisten reaktioiden kaskadi johtaa proinflammatoristen metaboliittien, kuten IL-6: n ja IL-8: n, lisääntymiseen.

Ihon sidekudos voi vaurioitua, koska soluvälitilan proteolyyttinen hajoaminen, erityisesti kollageenin hajoaminen, lisääntyy matriksin metalloproteinaasin (MMP) aktivaation vuoksi. Tämän seurauksena punaiset alueet näkyvät selkeämmin, koska kapillaarit ovat hauraita ja läpäiseviä, ja verisuonet voivat helposti laajentua tulehduksen vuoksi.

Tetrapeptidi auttaa vähentämään kasvojen punoitusta ja muita LL-37-aktivaation ja IL: n vapautumisen aiheuttamia ihohäiriöitä. Se tarjoaa myös valosuojan alentamalla soluvaurioita ja ihon tulehduksen haittavaikutuksia.

 • Laskee LL-37:n välittämää IL-6- ja IL-8-vapautumista: Tetrapeptidit vähensivät IL-6-tasoja 24,2%:lla ja IL-8:tä 22,8%:lla 0,5 mg/ml pitoisuudella.
 • Sidekudoksen hajoaminen vähenee Tetrapeptideillä, jotka osoittivat tilastollisesti merkitsevän estävän vaikutuksen kollaginaasin aktiivisuuteen.
 • Eryteema, punoitus ja voimakkuuden laajuus vähenevät Tetrapeptideillä.
 • Myös ihon karheus väheni, 7,5%:lla hoidon lopussa.

Hesperidinmetyylikalkoni

Lähde: sitruunankuoresta peräisin oleva luonnollinen uute.

Suosittu flavonoidi hesperidiinimetyylikalkoni löytyy pääasiassa sitrushedelmistä ja se tunnetaan kyvystään suojata verisuonia, kun sitä nautitaan osana ruokavaliota. Ihonhoitohyödyistään se näyttää vaikuttavia antioksidanttisia kykyjä, joilla voidaan hoitaa ihovaurioita, joita aiheutuu liiallisesta altistumisesta UV-säteille. Tämä voi aiheuttaa ihon tulehtumista sekä erilaisia ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä, kuten kollageenin ja kimmoisuuden menetystä, sekä yleisesti tylsän ja elottoman ulkonäön. Tämän ainesosan tärkein ihohyöty on sen tehokkuus silmäpussien hoidossa, minkä vuoksi sitä löytyy usein monista silmänympärysvoiteista.

Se alentaa kapillaarien suodatusnopeutta, ja vähemmän veren virtausta lähellä ihon pintaa olevien kapillaarien läpi voi tarkoittaa vähemmän tummaa sinistä värjäytymistä silmien alla. Sitä pidetään myös verisuonten vuotojen estäjänä silmien alla, mikä estää tumman sinisen ulkonäön veren vuotamisesta ihon pinnan alla.

Widelash pepitidi: Biotinoyl Tripeptide-1

Lähde: Synteesi.

Vitaminoitu matrikiini biotinyyli-Gly-His-Lys yhdessä provitamiini B5:n (pantenoli) kanssa. Widelash auttaa ripsiä näyttämään pidemmiltä, täyteläisemmiltä ja vahvemmilta edistämällä hiusjuurten keratinosyyttien lisääntymistä ja varmistaen optimaalisen hiusten kiinnittymisen. Se stimuloi adheesiomolekyylien laminin 5 ja kollageeni IV:n synteesiä ja organisointia.

Tripeptidi GHK, joka esiintyy luonnostaan ihmiskehossa, edistää haavan paranemisprosessia.

Kaksinkertainen sokkoutettu kliininen tutkimus 30 naisvapaaehtoisella, jotka käyttivät päivittäin Widelash-tuotetta toisessa silmässä ja lumelääkettä toisessa. Mittaukset kuvan analyysin avulla T0, 15 päivän ja 30 päivän jälkeen. Arviointi koulutettujen asiantuntijoiden ja itsearvioinnin avulla 30 päivän jälkeen.

 • Ripsien pituus kasvoi 43% 30 päivän kuluttua.
 • Ripsien halkaisija kasvoi 40% 30 päivän kuluttua.

Vaalentava peptidi: Nonapeptide-1

Lähde: Synteesi.

Ihon eri värisävyt johtuvat erilaisista määristä melaniiinia ihossa. Säännöllinen altistuminen auringolle aiheuttaa ruskeita pisteitä, jotka tunnetaan auringonpaisteina, ja niiden esiintyminen lisääntyy iän myötä. Nämä ongelmat johtuvat melanosyyttien hyperaktiivisuudesta, jotka syntetisoivat epänormaaleja määriä melaniiinia.

Alfa-melanotropiinihormoni (a-MSH) on luonnollinen aine, jota kehomme tuottaa ja joka on vastuussa useista fysiologisista toiminnoista, kuten pigmentaatiosta.

Tyrosinaasi stimuloidaan, kun a-MSH sitoutuu sen spesifiseen reseptoriin MC1-R. Tyrosinaasin aktiivisuuden stimulointi johtaa aminohapon tyrosiinin hydroksylaatioon DOPA:ksi (dihydroksifenyyli-alaniini) ja katalysoi sen hapettumista dopakvinoniksi. Viimeinen vaihe on melaninien synteesi organelleissa, joita kutsutaan melanosomeiksi, melanosyyteissä. Ihon vaalentava aine kosmetiikkatuotteille on sellainen, joka estää melanogeneesin ilman sytotoksisuutta.

Toimintaperiaate

Sitoutuminen a-MSH:hen MC1-reseptorilla melanosyyteissä on ensimmäinen askel melanogeneesiin ja pigmentin muodostumiseen. Sitoutumalla ja estämällä MC1-R:ää voimme estää solunsisäisen melanogeneesireitin ja vähentää melanosyyttien tuottaman melanin synteesiä tai yli-ilmentymistä.

Nonapeptidi-1 on oligopeptidi, jolla on suuri affiniteetti MC1-R:ään. Se on biomimeettinen peptidi-antagonisti, joka on spesifinen a-MSH:lle (alfa-melanotropiini). Antagonistina se kilpailee luonnollisen ligandin (a-MSH) kanssa sen spesifisellä reseptorilla (MC1-R) estäen tyrosinaasin aktivointia ja siten melanin synteesiä. Tyrosinaasin estäminen vähentää ei-toivotun pigmentaation muodostumista mahdollistaen ihon sävyn ja pigmenttiläiskien kontrolloinnin.

Nonapeptidi-1 estää melanogeneesireitin ja estää tyrosinaasin aktiivisuuden ja melanin synteesin.

Alfa-bisabololi

Lähde: luonnollinen ja luomu, uuttamalla Vanillomopsis erythropapa -kasvin eteerisestä öljystä

Se on pääasiallinen aktiivinen ainesosa kamomillan (Matricaria chamomilla) lääkekasvissa, jota on käytetty perinteisessä lääketieteessä satoja vuosia. Bisabolol suojaa ja parantaa ihoa päivittäisen stressin vaikutuksilta. Se on luonnollinen aktiivinen ainesosa, joka nopeuttaa ihon paranemisprosessia.

Lisäksi sen lisätyt anti-ärsyttävät ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä todella monipuolisen vaikuttavan ainesosan ihonhoitotuotteisiin. Bisabololilla on myös heikko makea kukkaisaromi ja sitä käytetään erilaisissa tuoksuissa.

Papaija entsyymit

Lähde: luonnollinen

Papaiini on endolyyttinen kysteiiniproteaasi, joka on eristetty papaijasta. Papaiinin lisääminen kosmeettisiin tuotteisiin, jotka sisältävät proteiinia ja rasvaa, voi valkaista ja silottaa ihoa, vaalentaa pisamia ja poistaa rasvaa, kiihdyttää verenkiertoa, parantaa ihon toimintaa ja parantaa tuotteen laatua.

Maitohappobakteerit & prebiootit

Lähde: luonnollinen

Maitohappobakteerien ja prebioottien yhdistelmä, joka on spray-kuivattu maltodekstriinille ja koostuu:

• Alfa-gluukooligosakkarideista (GOS), jotka on saatu entsymaattisesti syntetisoimalla kasviperäisistä substraateista (maissimaltodekstriini, punajuurisakkaroosi),

• 100% puhdas kasvimehu, joka on rikastettu beetajuuresta saatavilla β-frukto-oligosakkarideilla (FOS), jotka on saatu jicama- tai yacon-juurakoista (Polymnia sonchifolia) kylmäpuristamalla,

• Lactobacillus-maitohappobakteereista (L. casei, L. acidophilus) koostuva probioottinen bakteeriseos, joka on inaktivoitu tyndallisaatiolla ja pakastekuivattu. Tämä tuote on tarkoitettu ihon mikrobiomin optimointiin, biologisten puolustusmekanismien vahvistamiseen ja ihon hehkun parantamiseen rakennetta ja sileyttä parantavalla vaikutuksella.

Kaviaariuute

Lähde: luonnollinen

Kaviaari Sevruga -uute on tarkoitettu tuomaan kosmetiikkatuotteisiin ripaus ylellisyyttä. Kuten tiedetään, Sevruga-kaviaari on yksi arvostetuimmista ja kalleimmista herkuista. Kaviaari Sevruga -uute tarjoaa ainutlaatuisen uutteen hienostuneille ihonhoitotuotteille. Se on runsas omega-3-rasvahapoista ja toimii luonnollisena antioksidanttina anti-inflammatorisilla vaikutuksilla.

Kaviaariuutteen todettiin nopeuttavan kollageenin luonnollista tuotantoa jopa 67% ja vähentävän merkittävästi proteiinin ristisidoksia (fibronectin). Se sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, jotka ravitsevat ihoa ja vähentävät ikääntymisen merkkejä.

Kaviaari on erittäin runsas vitamiineissa (erityisesti vitamiineissa A, B, D ja E), oligo-elementeissä (natrium, kalium, magnesium, fosfori, rauta), mikro-elementeissä (koboltti, kupari, pii) proteiineissa ja aminohapoissa. Se on kosteuttava ja pehmentävä ominaisuuksiltaan, ja sen käyttö on erittäin suositeltavaa ikääntyneelle ja ryppyiselle iholle.

Teepuuöljy

Lähde: Luonnollinen

Teepuuöljy on eteerinen öljy, joka on tislattu australialaisesta Melaleuca alternifolia -kasvista. Sitä on käytetty lääkinnällisesti australialaisten aboriginaalien toimesta jo vuosisatojen ajan, ja se tunnistettiin antiseptiseksi aineeksi New South Walesin pääkemistin toimesta 1920-luvulla. Viime vuosikymmeninä on havaittu, että teepuuöljyllä on myös merkittävää sieni-, bakteeri-, virus- ja tulehdusta estävää vaikutusta. Öljy höyrytislataan ja sitä on tuotettu ja markkinoitu Australiassa viimeiset 80 vuotta. Kuitenkin vasta viimeisen 20 vuoden aikana Melaleuca alternifoliaa on viljelty intensiivisesti kaupallisena viljelykasvina.

Laji on ainutlaatuinen Australiassa ja öljyn tuottamiseen tarvittava geenimuunnos on ominainen vain Pohjois-New South Walesille. Tästä syystä suurin osa kaupallisesta tuotannosta tapahtuu täällä. Australiassa on tällä hetkellä noin 3000 hehtaaria viljeltyä teepuuta ja noin 100 tuottajaa. Yli 80 prosenttia maailman teepuuöljystä tuotetaan Australiassa. Lähes 90 prosenttia Australian teepuuöljystä viedään pääasiassa Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Melaleuca alternifolian öljyssä on yli 100 komponenttia. Näistä runsain on terpinen-4-oli, joka muodostaa vähintään 30 prosenttia öljyn antimikrobisesta aktiivisuudesta. Sienet ovat merkittäviä ihmisen patogeenejä, jotka aiheuttavat yleisiä pinnallisia infektioita.

Vuonna 2002 tehty tutkimus osoitti, että teepuuöljy voi estää ja tappaa hiivoja, dermatofyyttejä (jotka aiheuttavat pinnallisia kynsi- ja ihoinfektioita) ja muita filamenttisia sieniä. Infektioita tai tiloja, jotka liittyvät sieniin ja jotka voivat olla sopivia hoidettavaksi topikaalisella teepuuöljyllä, ovat esimerkiksi hilse ja seborrooinen dermatiitti (Malassezia-hiivojen aiheuttama).

Ananaksen entsyymit

Lähde: Luonnollinen

Aktiivinen ainesosa bromelaiini on proteiineja pilkkovien entsyymien seos ananaksen varresta. Aktiivisen ainesosan eristämiseksi tuoreet varret kuoritaan, pestään ja murskataan. Tästä puristetaan tuore mehu ja sen jälkeen erilaiset bromelainifraktiot erotellaan suodatuksen avulla. Bromelainilla on limaa irrottava, tulehdusta vähentävä ja verenkiertoa edistävä vaikutus.

Bromelaiini on luonnollinen entsyymi. Sen aktivointienergian avulla se toimii katalyyttisessä roolissa. Sillä on korkea katalyyttinen tehokkuus ja säädettävä entsyymiaktiivisuus. Siksi sitä käytetään anti-aging-tuotteissa selektiivisesti ikääntyneisiin ihosoluihin vaikuttaen, mikä johtaa ihon vaalentumiseen ja pigmenttiläiskien poistumiseen. Sitä käytetään myös anti-akne-tuotteissa ihon tulehduksen vähentämiseen. Bromelaiini vähentää auringon aiheuttamaa ihon tummentumista, stimuloi ja lisää ihosolujen kasvua. Se johtaa pehmeään ja herkkään ihoon ja sillä on sienilääkkeellinen vaikutus.

Resorsinoli ja heksyyliresorsinoli

Lähde: Synteesi.

Heksyyliresorsinoli on osoitettu olevan neljä kertaa tehokkaampi kuin hydrokinoni, ja se toimii säätämällä useita kohtia melanogeneesin reitillä. Se näyttää myös muita yllättäviä toimintoja lisäämällä glutationin tasoa ja stimuloimalla antioksidanttisia puolustusentsyymejä - glutationiperoksidaasia ja glutationireduktaasia. Glutationi tunnetaan hyvin solujen suojaamisesta hapettumisvaurioilta ja DNA-vaurioilta. Lisäksi sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä valinnaisen ainesosan rasvaiselle iholle.

Kuorivat entsyymit

Lähde: bio-fermentaatio (tuotettu bakteereista).

Poistaa hellävaraisesti kuolleita ihosoluja paljastaen nuorekkaamman ja terveemmän näköisen ihon. Entsyymipohjainen kuorinta, joka perustuu fermentaation kautta saadun proteaasin vaikutukseen. Entsyymitoiminto, joka poistaa kuolleita ihosoluja silottaen ihon pintaa ja edistäen solujen uudistumista. Hellävarainen, entsyymipohjainen vaihtoehto AHA-happokuorinnoille.

Mineraalit

Kalsium

Riittämätön saanti tärkeistä ravintoaineista, erityisesti kalsiumista, aiheuttaa epätasapainoa kehossamme, joka puolestaan vaikuttaa hiusten terveyteen. Vaikka kalsiumin edut hiuksille onkin tärkeä huomata, on yhtä tärkeää tietää kalsiumin puutteen seuraukset. Kalsium auttaa myös lihasten supistumisessa ja rentoutumisessa, hermojen välittämisessä, veren hyytymisessä ja hormonien ja entsyymien erityksessä. Hormonit, kuten androgeenit, stimuloivat hiusten kasvua; entsyymit, kuten biotiini, edistävät solujen kasvua ja vahvistavat terveitä hiuksia ja ihoa.

Kupari

Kuparia käytetään yleisesti ruoassa, kosmetiikassa ja muilla aloilla. Sitä voidaan käyttää hoitamaan lääketieteellisiä tiloja, kuten kuparin puutetta, joka usein johtaa anemiaan. Se myös toimii antioksidanttina ja tulehdusta estävänä aineena, auttaen solujen uudistumisessa, palauttaen ihon elinvoimaa ja immunomodulatorista toimintaa, hidastaen senesenssiä.

Magnesium

Magnesiumilla on kehossa monia rooleja, sillä se on tarpeen yli 325 entsymaattisessa reaktiossa, mukaan lukien rasvan, proteiinin ja nukleiinihappojen synteesissä, neurologisessa toiminnassa, lihasten supistumisessa ja rentoutumisessa, sydämen toiminnassa ja luun aineenvaihdunnassa. Magnesium auttaa estämään kalsiumin kertymistä päänahkaasi. Kun kalsium tukkii hiustuppeja, päänahkasi on kuiva, hilseilevä, ja voit jopa nähdä hiustenlähtöä. Nämä kalsiumin kerrostumat hiustuppeihin ja hiusten ympärille voivat kasvaa ajan myötä päänahan tulehduksen takia. Magnesium auttaa myös proteiinisynteesissä. Koska hiustupet koostuvat lähes kokonaan proteiinista, tämä on avainasia. Parempi proteiinisynteesi tarkoittaa terveellisempää hiusta ja ennustettavissa olevaa hiussykliä normaaleilla kasvuvaiheilla ja lepovaiheilla. Proteiinisynteesi auttaa myös melanin tuottamisessa, mikä estää hiusten harmaantumista.

Sinkki

Sinkki on tärkeä kehon haavojen parantumiselle, immuniteetin tehostamiselle ja terveen verenkierron ylläpidolle. Se on siis mineraali, johon kehonrakentajien tulisi kiinnittää huomiota ruokavalion ja lisäravinteiden avulla. Sinkki myös tukee unen laatua ja palautumista rankkojen treenien jälkeen, ja se parantaa kehon kykyä käyttää kulutettuja kaloreita polttoaineena sen sijaan, että ne varastoituisivat rasvana. Sinkki osallistuu kolmeen päätehtävään kehossa, jotka ovat kaikki tärkeitä lihasmassan kasvun ja kehityksen kannalta. Sinkki nopeuttaa lihaksen rakentumiseen tarvittavia kemiallisia reaktioita, stabiloi proteiinirakenteita ja säätelee hormonitasoja. Näiden toimintojen ansiosta lihasproteiinisynteesi tehostuu vastustuskykyharjoitusten jälkeen.

Sinkki on mukana hiusten kasvussa ja pitää öljyrauhaset hiusvarren ympärillä toimimassa kunnolla. Sinkillä on tärkeä rooli hiusten kudoksen kasvussa ja korjauksessa. Se myös auttaa pitämään öljyrauhaset follikkeleiden ympärillä toimimassa kunnolla. Uskotaan myös, että sinkki on tärkeä DNA:n ja RNA:n tuotannossa. Tämä on tarpeen normaalille hiusrakkulasolujen jakautumiselle, joka johtaa terveellisempään hiusten kasvuun. Sinkki voi myös auttaa pitämään hormonitasot tasapainossa, mikä voisi olla yksi syy siihen, miksi se on niin tehokas hiustenlähtöä vastaan. On jopa joitain tutkimuksia, joissa ihmisten harmaantuneet ja ikääntyneet hiukset palautuivat alkuperäiseen väriinsä, kun niitä ravittiin sinkkipitoisella ruokavaliolla tai hiusten kasvua edistävillä lisäravinteilla. Bonuksena sinkki hiusten kasvulle voi auttaa poistamaan hilsettä päänahasta.

Luonnollinen UVA aurinkosuoja

Lähde: merihiilestä saatava luonnollinen uva-suojaava yhdiste.

Luonnollinen UVA-suodatin merihiilestä suojaa ihoa valoikääntymiseltä. Toisin kuin UVB, UVA riippuu vähemmän vuorokaudenajasta tai vuodenajasta ja se tunkeutuu pilvien ja lasin läpi.

UVA on pääasiallinen syy ennenaikaiseen ihon vanhenemiseen, joka ilmenee syvinä ryppyinä ja kimmoisuuden menetyksenä. Siksi iho tarvitsee jatkuvaa suojaa UVA-säteilyä vastaan. Päivittäin käytettävien ainesosien on oltava ehdottoman turvallisia.

Helioguard 365 on luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto synteettisille aurinkosuojille, jotka soveltuvat anti-aging-tuotteisiin. Helioguard 365 koostuu punalevän Porphyra umbilicaliksen suodatinyhdisteistä, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti ennenaikaiselta vanhenemiselta. UV-säteily on auringon näkymätön osa.

Auringonvalo koostuu ultraviolettisäteilystä (UV), näkyvästä valosta ja infrapunasta. UV-valo on haitallista kaikille organismeille. Energiaa sisältävä säteily vahingoittaa orgaanisia molekyylejä, kuten proteiineja, lipidejä ja DNA:ta, ja johtaa vapaiden radikaalien muodostumiseen. UV-valo voidaan jakaa UVB:hen ja UVA:han.

UVB:n lyhytaaltoinen säteily imeytyy ihon uloimpaan kerrokseen, eli epidermikseen. UVB vastaa auringonpolttamisesta ja voi aiheuttaa ihosyöpää. UVA puolestaan, jolla on pidemmät aallonpituudet, tunkeutuu syvemmälle ihoon vahingoittaen dermistä. UVA tuottaa vapaita radikaaleja, jotka johtavat kollageenin ja elastiinin hajoamiseen, jotka ovat ihon tärkeimmät rakenteelliset komponentit ja vastaavat ihon kiinteydestä ja kimmoisuudesta.

Toisin kuin UVB, UVA imeytyy vain osittain lasiin ja pilviin ja on vähemmän riippuvainen vuorokaudenajasta, vuodenajasta ja maantieteellisestä sijainnista. Mutta noin 40% ulkona olevasta UVA-säteilystä vastaanotetaan edelleen sisätiloissa.

Punalevistä saatava porphyra umbilicaliksen luonnollinen UVA-suodatin. Rannikon merilevät altistuvat auringonvalolle paljon, joten jotkut levät kehittivät tehokkaimmat UV-suodattimet. Punalevä porphyra umbilicalis, jota kutsutaan myös nimellä "punainen merilevä" tai nori, kasvaa kivisillä rannoilla. Porphyra-lajit ovat proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden rikas lähde ja siksi kaupallistettu merikasvina.

Valitettavasti Porphyra umbilicalis sisältää vain vähän UVA-säteitä imeytyviä aineita, kuten porfyra-334 ja shinoriini, jotka kuuluvat mycosporine-tyyppisiin aminohappoihin (MAA). Helioguard 365:n valmistukseen näitä MAA:ta keskitytään ja ne sisällytetään liposomeihin.

Molempien yhdisteiden, porphyran ja shinoriinin, maksimiabsorptio tapahtuu 334 nm:n aallonpituudella. Molempien kertoimet ovat välillä 40 000 - 45 000. Siksi näillä kahdella MAA-yhdisteellä on samanlainen absorptiokyky kuin kaupallisilla, synteettisillä UVA-suodattimilla.

 • Helioguard 365 on turvallinen ja tehokas ainesosa ennenaikaisen ihon vanhenemisen torjumiseksi.
 • Helioguard 365 lisää merkittävästi suojakerrointa.
 • Helioguard 365 suojaa UV-säteilyn aiheuttamaa DNA-vaurioilta selkeästi.

Sinkki PCA

Rasvainen iho on päänsärky niille, jotka kärsivät siitä. Se paikallistuu kasvoille, päänahalle, kaula-aukolle ja yläselälle, vaikuttaen kehon osiin, jotka ovat eniten alttiina näkyvyydelle ja esteettisesti houkuttelevimmille. Rasvainen iho on mahdollisimman epäesteettinen. Se on näkyvissä, huomataan ja koetaan usein kauheana sosiaalisena esteenä. Sen kanssa on hyvin vaikea elää ja se on joskus merkittävien psykologisten ongelmien syy.

Se on todellinen kansainvälinen vitsaus, koska se koskee noin 2:ta eurooppalaista naista 5:stä ja lähes 50%:a aasialaisista ja eteläamerikkalaisista naisista. Rasvainen iho voi ilmetä yksinkertaisena kiiltävänä ihona tai rasvaisena iho, jolla on taipumus akneen.

Rasvainen iho on ennen kaikkea heikko ja epätasapainoinen, ja sitä leimaa epämiellyttävä, hormoniriippuvainen hyperseborrea. Se johtaa epänormaaliin ja epäluonnolliseen kiiltoon ja monissa tapauksissa se liittyy ärsytyksiin: kasvot ovat kiiltävät ja hiukset ovat rasvaiset, ilman raikkautta ja litistyneet! Joten mikä on ratkaisu taistella tätä ilmiötä vastaan, joka heikentää päivä päivältä kauneuden perusarvoja?

Zn PCA on fysiologinen seboregulaattorin vaikuttava ainesosa, joka on erityisesti suunniteltu vastaamaan rasvaisen ihon ongelmiin, joilla on taipumus akneen. Sen tehokkuutta lisätään, kun sitä yhdistetään "pilot molekyyliin", joka on luonnollisesti läsnä ihossa, pyrrolidonikarboksylihappoon (L-PCA), joka ohjaa sen kohdesoluihin.

Sinkki on yleismaailmallinen ja oligo-välttämätön antiseborrooinen aine, jolla on antiseptinen vaikutus, joka rajoittaa bakteerien kasvua. Se käyttää L-PCA:ta fysiologisena vektorina, joka optimoi sinkin biologisen saatavuuden ja signaalimolekyylinä stimuloidakseen epidermaalista erilaistumista ja vahvistaen ihon suojaavaa toimintoa.

Sinkki on hivenaine, joka esiintyy ihmiskehossa raudan jälkeen suurimmassa määrin. Sen rooli yli 90 metallientsyymien koostumuksessa ja sen aktiivisuus lähes 200 aineenvaihdunnan biokemiallisessa reaktiossa tekee siitä välttämättömän ja tärkeän ravinnon, detoksifikaation ja solujen ikääntymistä vastaan taistelussa. Sinkki osallistuu nukleiinihappojen, kuten DNA: n, synteesiin, mutta myös proteiinisynteesiin, solujen jakautumiseen ja monien avainmolekyylien rakenteeseen ja koentsymaattiseen aktivoitumiseen elimistössä ja ihossa. Se on yhtä tärkeässä roolissa solujen erilaistumisessa ja sillä on merkittävä parantava vaikutus. Se estää myös mikrobien infektioiden kehittymisen merkittävien antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Huomattava tieteellinen tutkimus on osoittanut, että sinkki vähentää talin eritystä estämällä 5 α-reduktaasia. On myös osoitettu, että sinkkiä sisältävien valmisteiden ihon käyttö lisää sinkin tasoa ihossa.

Vegaaninen skvalaani

Lähde: luonnollinen, oliiviöljy

Vegaaninen skvalaani on kierrätettyä kasviperäistä skvalaania, joka saadaan skvaleenin vetytysreaktiolla skvalaaniksi (C30H62). Sen 100% oliiviöljyperäisyys on sertifioitu 13C/12C-isotooppianalyysillä. Tämä väritön ja hajuton öljy tunnetaan aktiivisena pehmentävänä aineena, jolla on erittäin kosteuttavat ominaisuudet ja ei-rasvainen tunne.

Vegaaninen skvalaani on täysin fotostabiili kasviöljy. Se jäljittelee ihon omia lipidejä ja ehkäisee epidermaalisen vesihukan. Hyvän ihon imeytymiskykynsä ansiosta vegaanisella skvalaanilla on syvällisiä kosteutta säilyttäviä ominaisuuksia. Skvalaanilla on myös tärkeitä tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Matcha-teevesi

Lähde: Luonnollinen

Matcha-teevettä on vesiuute, joka on saatu höyrytislauksella. Se on epäilemättä kosmetiikkateollisuuden suosikkiraaka-aine. Se on terveyskasvi par excellence, joka ehkäisee erilaisia stressityyppejä, kuten oksidatiivista stressiä, mutta myös stimuloi mikroverenkiertoa, jotta iho voidaan detoksifioida ja hidastaa siten ennenaikaista vanhenemista. Matcha-teepisara on runsaasti aminohappoja, polyfenoleja, mineraaleja ja kofeiinia.

Aito symboli sekä ylellisyydestä että perinteestä, Matcha-tee kuvataan usein "Japanin vihreäksi kullaksi". Matcha-tee on peräisin Kiinasta, mutta sai maineensa Japanissa 16. vuosisadalla, kun se esiteltiin teeseremoniassa, jotta sen maistamista lähestyttäisiin henkisellä harmonian, kunnioituksen, puhtauden ja mielenrauhan kulmalla.

Valmistettu pelkästään Tencha-teestä, sen lehdet käsitellään huolellisesti ja perinteisellä menetelmällä ennen kuin ne muutetaan hyvin hienoksi vihreäksi ja hohtavaksi jauheeksi, joka kiinnittää huomion ensi silmäyksellä.

Matcha on voimakas antioksidanttikonsentraatti. Se estää oksidatiivista stressiä ja stimuloi mikroverenkiertoa, jotta iho voidaan detoksifioida ja hidastaa ennenaikaista vanhenemista.

Kasvutekijät

EGF, eli epidermaalinen kasvutekijä

Lähde: bio-fermentaatio (tuotettu bakteereista)

EGF tuotetaan modernilla biotekniikalla, käyttäen glukoosia raaka-aineena. Se on rakenteeltaan ja biologiselta aktiivisuudeltaan sama kuin luonnollisesti ihmisen kehossa erittämä EGF. Se voi edistää ihon pintasolujen kasvua ja siten sitä voidaan käyttää ryppyjä ja ikääntymistä vastaan. Lisäksi se voi kirkastaa ihoa ja poistaa ryppyjä. EGF osallistuu ihon uusiutumiseen keratinosyyttien, endoteelisolujen ja fibroblastien stimulaation, lisääntymisen ja migraation kautta.

FGF, eli fibroblastikasvutekijä

Lähde: bio-fermentaatio (tuotettu bakteereista)

FGF tuotetaan modernilla biotekniikalla, käyttäen glukoosia raaka-aineena. Se on rakenteeltaan ja biologiselta aktiivisuudeltaan sama kuin luonnollisesti ihmisen kehossa erittämä FGF. FGF (perus- ja happamat muodot) stimuloivat fibroblastisolujen kasvua ja mitoosia. FGF osallistuu ihon uusiutumiseen lisäämällä kollageenin ja elastiinin tuotantoa fibroblastisoluissa. Erityisesti perus-FGF (FGF-2) aktivoi myös hyaluronihapon synteesiä.

IGF1 insuliinin kaltainen kasvutekijä

Lähde: biofermentaatio (tuotettu bakteereista)

Insuliinin kaltainen kasvutekijä (IGF-I) on yksi kehon monista kasvutekijöistä. Insuliinin kaltaiset kasvutekijät ovat aineita, jotka edistävät lihasten kasvua. IGF-I säätelee anabolisia vaikutuksia. Se siirtyy lihaksiin ja nivelsiteisiin, joissa se kehittää lihaskudosta. Matkalla rasvasoluihin IGF-I polttaa rasvaa. Tämän jälkeen se lisää lihasmassaa ja vähentää rasvaa. IGF1 lisää lihasmassaa, auttaa polttamaan rasvaa ja lisää fyysistä kestävyyttä. Se lisää proteiinisynteesiä, joka puolestaan ​​edistää kudoksen korjausta ja nopeuttaa ihon palautumista esteettisten toimenpiteiden jälkeen. Derman tasolla IGF-a auttaa palauttamaan ihon fosfolipidiprofiilin, ja sillä on synerginen vaikutus EGF: n kanssa ihon uusiutumisessa. IGF-1 lisää hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaattiproteoglykaanin synteesiä fibroblasteissa.

VEGF verisuonikasvutekijä

Lähde: biofermentaatio (tuotettu bakteereista)

Verisuonikasvutekijä stimuloi uusien verisuonten muodostumista. VEGF, joka stimuloi verisuonien syntymistä ja kasvua, on yksi tärkeimmistä proangiogeenisista tekijöistä ihossa. VEGF on läsnä suurina määrinä ihovaurioissa, ja useat solutyypit, kuten keratinosyytit, makrofagit ja fibroblastit, tuottavat VEGF: ää vasteena vaurioille. VEGF: n merkitys korjausprosessissa on hyvin dokumentoitu, erityisesti proangiogeenisena tekijänä. Hiusten kasvun stimuloinnissa VEGF luo uusia verisuonia parantaakseen verenkiertoa hiussipulissa, mikä lisää ravinteiden saantia.

Lähdevesi

Lähde: Luonnollinen

Argentieren vesi on erityisesti valittu alppijäätiköistä. Se kerätään Mont Blancin Ranskan puolelta ja sisältää erittäin korkean tason kivennäisaineita, erityisesti kalsiumia ja silikonia, jotka tarjoavat uudistavia ominaisuuksia ihon dermiksessä ja epidermiksessä.

Vitamiinit ja aminohapot

Asetyyliglutamiini

Lähde: luonnollinen Asetyyliglutamiini on ei-välttämätön ja ehdollisesti välttämätön aminohappo, mikä tarkoittaa, että elimistö voi yleensä tuottaa riittävästi sitä itse, mutta joissakin stressitilanteissa elimistön tarve glutamiinille kasvaa ja se on saatava ravinnosta.

Veressä glutamiini on runsaimmin esiintyvä vapaa aminohappo. Glutamiini auttaa ihosoluja toimimaan optimaalisesti, jolloin iho näyttää sileältä, säteilevältä ja terveeltä. Lisäksi glutamiinilla on tieteellisesti todistettu tärkeä rooli fibroblastisolujen kasvussa.

Kollageeni on proteiini, joka antaa iholle nuorekkaan kiinteyden ja se muodostaa 75% ihostamme. Ikääntyessämme luonnollisesti tuottamamme kollageenin määrä alkaa vähentyä ja siksi kollageenin hajoaminen ja ihon altistuminen auringon haitalliselle ultraviolettisäteilylle johtaa ryppyjen ja veltostuneen ihon muodostumiseen. Glutamiini auttaa kääntämään näitä ikääntymisen vaikutuksia lisäämällä merkittävästi kollageenin tuotantoa ihossa - kääntämällä ikääntymisen vaikutukset, palauttamalla ihon luonnollisen sävyn ja tasoittamalla sen tekstuuria. Asetyyliglutamiini on parannettu muoto glutamiinista.

Retinoli (Vitamiini A)

Lähde: synteesi

Reguloi erilaistumis-, jakautumis- ja solujen välisen kommunikoinnin prosesseja. Kun se saapuu soluun, se voi sitoutua ydinantureihin. Tällöin solun genomiosat aktivoituvat tai hidastuvat. Retinoli aiheuttaa vähän ihovaurioita, lyhyen toipumisajan ja pienen komplikaatioriskin. Retinoli puhdistaa ihon tehokkaasti, sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia, antaa iholle hehkua, parantaa ihon rakennetta ja antaa kohottavan vaikutuksen.

Niasiiniamidi (Vitamiini B3)

Lähde: luonnollinen

Niasiiniamidi (nikotinamidi) muodostaa yhden kahdesta Vitamiini B3:n muodosta; toinen muoto on niasiini (tai nikotiinihappo), joista molemmat tarjoavat vastaavan vitamiinivaikutuksen. Vitamiini B3 on elävien solujen olennainen komponentti ja se on välttämätön proteiinin, hiilihydraattien ja rasvojen metabolialle.

Niasiiniamidi on edeltäjä pyridiinikoentsyymien NAD ja NADP synteesissä, jotka ovat osallisina solujen aineenvaihdunnassa, ja niillä on keskeinen rooli energiantuotannossa.

Tärkeät ominaisuudet:

 • Säätää Aquaporin-3 (AQP3) proteiinin tuotantoa (in vitro)
 • Parantaa ihon sävyä (in vitro) • Auttaa parantamaan ihon kokonaisilmettä
 • Parantaa ihon tekstuuria
 • Tasoittaa ihon sävyä
 • Saattaa auttaa vähentämään aknen ilmestymistä
 • Saattaa auttaa elvyttämään hiuksia vähentämään hiustenlähtöä ja parantamaan niiden yleistä ulkonäköä.

Panthenol (Vitamiini B5)

Lähde: luonnollinen

DL-panthenoli on DL-pantoteenihapon (Vitamiini B5) provitamiini, joka on tärkeä rooli ihmisen välitöntä aineenvaihduntaa. Vitamiini B5:n puutos voi johtaa moniin dermatologisiin häiriöihin.

DL-panthenolia käytetään lähes kaikissa kosmeettisissa valmisteissa. Se hoitaa hiuksia, ihoa ja kynsiä. Se toimii ihon kosteuttavana aineena, joka syväkosteuttaa ihoa, edistää epiteelisaatiota ja parantaa haavoja ja sillä on anti-inflammatorisia vaikutuksia. Se toimii myös hiustenhoitoaineena, joka syväkosteuttaa hiuksia, ehkäisee vaurioita, paksuntaa hiuksia ja parantaa kiiltoa ja loistoa. Tätä tuotetta voidaan käyttää myös kynsien hoitotuotteissa parantamaan kosteutusta ja joustavuutta.

Foolihappo (vitamiini B9)

Lähde: luonnollinen

Koska foolihappo auttaa edistämään terveiden ihosolujen kehitystä, se voi auttaa torjumaan ennenaikaista ikääntymistä, erityisesti ryppyjä ja hienoja juonteita. Foolihappo on myös havaittu lisäävän kollageenin tuotantoa, mikä antaa iholle kiinteyttä ja paremman sävyn.

Foolihappo, joka tunnetaan myös nimellä vitamiini B9, toimii antioksidanttina edistämällä solujen uusiutumista ja taistelemalla vapaiden radikaalien vaurioita vastaan. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kun sitä levitetään paikallisesti yhdessä kreatiinin kanssa, se taistelee auringon vaurioitumisen ja ikääntymisen merkkejä vastaan, mikä johtaa kiinteämmän näköiseen ihoon.

ET-vitamiini C

Lähde: synteettinen

ET-vitamiini C on monitoiminen C-vitamiinin johdannainen, jolla on erinomaiset vaalentavat, antioksidanttiset, vapaiden radikaalien poistamis- ja kollageenin tehostusvaikutukset. Sen stabiilisuus on parempi kuin muilla askorbiinihapon johdannaisilla. Se estää tehokkaasti melaniinin muodostumista, vähentää pigmenttiläiskiä ja ikäläiskiä, taistelee valovaurioita vastaan häiritsemällä tulehdusta aiheuttavia sytokiineja ja kääntää ROS-tuotannon vapaiden radikaalien poistamistarkoituksiin.

Tocopherol (Vitamiini E)

Lähde: luonnollinen Tocopherol on eräs E-vitamiinin muodoista, jota yleensä saadaan kasviöljyistä. Tocopherol tunnetaan antioksidanttisena supertähtenä, joka suojaa ihoa. (Tämä ei ole yllättävää, sillä tocopherolit muodostavat 96% ihon luonnollisesta antioksidanttisesta puolustusjärjestelmästä!)

Tutkimukset osoittavat, että tocopherol: imee UV-säteilyä ja auttaa estämään UV-säteilyn aiheuttamaa vapaiden radikaalien vaurioita iholle. Toimii anti-inflammatorisena aineena iholla. Auttaa kosteuttamaan ihoa. Auttaa vähentämään saasteiden aiheuttamia vapaiden radikaalien vaurioita. On myös alustavia todisteita siitä, että se voi auttaa ehkäisemään arpia ja vähentämään ikääntymisen merkkejä.

Traneksaamihappo

Lähde: Luonnollinen.

Perinteisesti traneksaamihappoa on käytetty lääkkeenä leikkauksissa verenvuodon hillitsemiseksi. Tutkimukset osoittavat kuitenkin sen positiivisen vaikutuksen melasmaan ja hyperpigmentaatioon. Se on turvallista käyttää kaikentyyppisille ja -värisille ihoille. Traneksaamihappo tarjoaa tehokkaan ja tarkan anti-inflammatorisen vaikutuksen estämällä tyrosinaasin synteesiä melanosyyteistä keratinosyyteille ihon epidermissä. Se myös rauhoittaa ihoa ja auttaa palauttamaan ihon suojakalvon. Itse asiassa traneksaamihappo vähentää ihon herkkyyttä UV-säteilylle.

Natriumlaktaatti

Lähde: Luonnollinen raaka-aine on tällä hetkellä rekisteröity ECO-CERT GREENLIFE:n toimesta ja se noudattaa COSMOS-standardia.

Natrium L(+)-laktaatti on natriumsuola L(+)-maitohaposta, joka on saatu luonnollisesta alkuperästä peräisin olevan haposta korkeapuhtaisen natriumlähteen neutraloinnilla. Laktaattia tuottavat elävät organismiit glykolyysin sivutuotteena. Natriumlaktaatti on tehokas kosteuttaja, jolla on korkea vedenpidätyskyky ja puskurointiominaisuudet.

Ihmisen iho tarjoaa luonnostaan kaksi pääbarrieria liiallista kosteuden menetystä vastaan. Ensinnäkin, uloimman ihokerroksen, stratum corneumin (SC) rakenne, joka luo fyysisen esteen. SC-solujen, eli sarveissolujen ja solujen välisen lipidikalvon porrastettu järjestely tehokkaasti pidentää matkaa, jonka vesi kulkee ennen kuin se haihtuu kehosta. Toiseksi, sarveissolut sisältävät itse erityisesti suunnitellun väliaineen, joka koostuu monenlaisista hygroskooppisista, vettä sitovista aineista.

Tämä seos, jota kutsutaan luonnolliseksi kosteuttavaksi tekijäksi (NMF), luo biokemiallisen esteen ihon kuivumista vastaan. NMF:n aineosista löytyy aminohappoja ja niiden johdannaisia, ureaa ja laktaatteja. Niiden luonnollisen esiintymisen takia nämä aineet ovat erityisen kiinnostavia kosteuttavien ominaisuuksiensa vuoksi. NMF:n ainesosat toimivat myös suuntaviivana muiden sopivien ainesosien tunnistamisessa. Esimerkiksi hydrofiiliset yhdisteet, joilla on hydroksyyliryhmiä tai karboksyyliryhmiä, kuten polyolit tai sokerit, ovat edelleen lupaavia ehdokkaita.

Salisyylihappo

Lähde: Luonnollinen raaka-aine on tällä hetkellä rekisteröity ECO-CERT GREENLIFE:lle ja vastaa COSMOS-standardia.

Salisyylihapon historia ulottuu kauas menneisyyteen. Jo muinaisessa Egyptissä, Kreikassa ja Roomassa kasveista valmistettuja salisyylihappoa sisältäviä reseptejä, erityisesti pajunkuoresta, käytettiin kuumeen ja kivun hoitoon. Nimi salisyylihapolle juontuu pajun (Salix alba = valkoinen paju) kasvitieteellisestä nimestä, josta aine eristettiin ensimmäisen kerran vuonna 1828 saksalaisen kemistin Johann Andreas Buchnerin toimesta. Muut tutkijat eristivät happoa mesiangervosta (Filipendula, myös tunnettu nimellä spirea) ja kutsuivat sitä spiraalihapoksi.

Salisyylihappo, jota kutsutaan myös o-hydroksibentsoehapoksi, esiintyy vapaana, esteröityneenä ja osittain glykosidisidonnaisena, eteerisissä öljyissä ja kasvihormonina lehdissä, kukissa ja juurissa eri kasveissa. Luonnollinen salisyylihappo on yksi tehokkaimmista ihonhoitoaineista, joita käytetään aknen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Se vaikuttaa myös kivunlievitykseen, tulehdusta ehkäisevästi, antibakteerisesti ja voimakkaasti keratolyyttisesti.

Se on pienimolekyylinen ja erittäin läpäisevä ihoon. Ihon ylimmät kerrokset koostuvat keratinosyyteistä, jotka ovat yhteydessä desmosomeilla. Jos desmosomit vaurioituvat, ihon kerrokset irtoavat toisistaan. Salisyylihappo voi liuottaa yhteyden ihon solukalvon solujen välillä ylhäältä alas ja toimii näin kuorijana. Salisyylihappo on hyvä hoitava aine melasmaan, tulehdusjälkiin, karheaan ihoon ja valovanhentumisen oireisiin. Se auttaa saamaan ja ylläpitämään puhtaita huokosia ja estää kuolleiden ihosolujen ja öljyn kertymistä ihon pinnalle.

Salisyylihappoa sisältäviä kuorintoja on jo pitkään käytetty kosmetologiassa menettämättä suosiotaan. Sen käyttö edistää parempaa ihon pintarakenteen ja sävyn parantumista. Sen käyttö tarjoaa aineellisen parannuksen ihon tilaan ilman nuorentavia toimenpiteitä. Salisyylihappo kuorinnoissa tarjoaa vahvan antiseptisen vaikutuksen ja huomattavat puhdistusominaisuudet. Se normalisoi talirauhasten toimintaa ja johtaa huokosten supistumiseen. Toisena etuna on sen tehokas yhteensopivuus muiden tyyppisten happojen kanssa rasvaiselle akneiholle.

Salisyylihapon kuorintojen käyttöaiheet:

 1. seborrooinen dermatiitti;
 2. akne 1-2 asteen vakavuudella;
 3. follikuliitti;
 4. ihon hyperpigmentaatio;
 5. jäännösten poistaminen aknen hoidon jälkeen
 6. ihon vanheneminen ja valovauriot

Salisyylihappokuorinnan ominaisuudet:

Tämä beeta-hydroksihappo omaa suuren tunkeutumiskyvyn ja keratolyyttisen vaikutuksen, mikä aiheuttaa aktiivista kuorintaa karvatupen suulla estäen mustapäiden syntyä. Salisyylihappo taistelee tällaisia anestesiaan liittyviä oireita vastaan. Salisyylihappo tarjoaa täydellisen kuorinnan poistamalla kuolleet solut ihon pinnalta helpon lipidihydroksyloinnin ansiosta. Kun salisyylihappoa käytetään oikeassa pitoisuudessa, se voi koaguloida mikrobiproteiineja.

Monet kuorintatuotteet sisältävät salisyylihappoa, koska se voi pehmentää ja irrottaa ihon sarveiskerrosta. Tämä tekee niistä enemmän tunkeutuvia ja aiheuttaa selkeämmän tuloksen, mutta kannattaa olla varovainen, koska kuorinta voi olla hyvin aggressiivinen ja aiheuttaa ei-toivottuja komplikaatioita.

Keskisyvä kuorinta parantaa ihon rakennetta, tasoittaa hienoja juonteita ja tekee ihosta kiinteämmän. Se on erittäin tehokas ehkäisemään syvien aknearpien muodostumista. Salisyylihappokuorinnalla on keratolyyttinen vaikutus, joka parantaa huomattavasti rasvaisen akneihon kuntoa. Tällaisen kuorinnan jälkeen iho näyttää nuoremmalta ja vähemmän rasvaiselta, ihon sävy ja rakenne paranevat huomattavasti.

Hyaluronic acid

Lähde: bio-fermentaatio (tuotettu bakteereista)

Hyaluronihappo on kosteuspitoisin biopolymeeri, joka tunnetaan. Elävissä kudoksissa se toimii sidekudoksen järjestäjänä ja veden pidättävänä aineena. Natriumhyaluronaatti tulee bioteknologisesti turvallisesta prosessista; se on vapaa epäpuhtauksista ja GMO:sta.

Tietty taso stratum corneumin kosteutusta on välttämätön ihon sileydelle ja kimmoisuudelle sekä entsyymireaktioille, jotka ovat tärkeitä ihon uudistumiselle ja kuorinnalle. Hyaluronihappo muodostaa kalvon iholle ja kosteuttaa siten stratum corneumin päällimmäisiä kerroksia. Lisäksi tämä kalvo vähentää ympäristön ärsyttäviä ja negatiivisia vaikutuksia iholle.

XS Hyaluronihappo

Lähde: bio-fermentaatio (tuotettu bakteereista)

Hyaluronihappo on kosteuspitoisin biopolymeeri, joka tunnetaan. Elävissä kudoksissa se toimii sidekudoksen järjestäjänä ja veden pidättävänä aineena. Natriumhyaluronaatti tulee bioteknologisesti turvallisesta prosessista; se on vapaa epäpuhtauksista ja GMO:sta.

XS Hyaluronihappo on hyvin matalamolekyylipainoinen hyaluronihappo. Se on läpimurto anti-aging-ominaisuuksissa, koska se imeytyy paremmin ihoon verrattuna korkeamolekyylipainoisiin hyaluronihappoihin. Se uudistaa ihoa parantamalla sen viskoelastisia ominaisuuksia ja vähentää merkittävästi syviä ryppyjä.

Fytiinihappo

Lähde: Luontaisesti peräisin GMO-vapaasta maissista.

Fytiinihappo on kasviuute, jolla on joitakin antioksidantti- ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Fytiinihappo on luonnollisesti esiintyvä happo, jota löytyy monista kasvilähteistä, kuten maissista, vehnästä, riisistä, soijapavuista, seesamista ja kaurasta. Kuten muutkin antioksidantit, fytiinihappo voi auttaa neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamaa ihovauriota.

Lisäksi sillä on kyky imeä tiettyjä mineraaleja (kelatoivat ominaisuudet), erityisesti niitä, jotka voivat olla haitallisia iholle, kun niitä on liikaa. Se näyttää toimivan mekaanisesti imeytymällä rautamolekyyleihin ihossa, jotka ovat vastuussa DNA-vaurioista. Fytiinihappo on hellävarainen AHA-happo, joka sopii erinomaisesti herkälle iholle tai rosaceasta kärsiville.

Kuorinnoissa fytiinihapolla on ainutlaatuinen rakenne, joka tarjoaa itsestään neutraloituvaa aktiivisuutta, joka antaa lempeän keratolyyttisen vaikutuksen ja auttaa solujen uusiutumisessa. Oikea kuorinta auttaa ylläpitämään terveitä ihosoluja poistamalla esteenä olevat kuolleet ihosolut, jotka tukkivat ihon, paljastaen uudet solut sen alla, tarjoten monia etuja, kuten tukkeutuneiden huokosten ja näppylöiden vähentämisen, kollageenin tuotannon lisäämisen, hienojen juonteiden pehmentämisen ja vähentämisen, kuivuuden ja hilseilyn merkittävän vähentämisen sekä tasaisemman ihon sävyn.

Hyperpigmentaatio voi hyökätä ihon kimppuun iän myötä, tehden siitä läiskikästä, epätasaisesta ja arvista. Useat sairaudet voivat aiheuttaa melaniinin, pigmentin vastuullisen aineen, suurempaa tuotantoa, mikä johtaa tummiin läiskiin iholla. Fyytiinihapon estäessä tyrosiinin entsymaattisen muuntumisen melaniiniksi, se voi tarjota kevennysvaikutuksen iholle.

Kuorinnan tehoa glykolihapon kanssa verrattavissa ja melaniinin synteesin eston kykyä Askorbyyli-glukosiidin kanssa verrattavissa, fyytiinihappo on epäilemättä mieto monipuolinen happo kuorintoihin.

Amerikkalaiset kauneusasiantuntijat olivat ensimmäisiä tarjoamaan fyyttisiä kuorintahoitoja. Tästä syystä jotkut kauneushoitolat kutsuvat sitä "Hollywood-tyyliksi". Yhdysvalloissa se on erittäin suosittua, koska sitä voidaan suorittaa mihin tahansa vuodenaikaan eikä se vaadi pitkää toipumisaikaa.

Fyytiinihappo on pintahappo, eikä neutralointia tarvita toimenpiteen aikana. Fyyttinen kuorinta on osoittautunut hyväksi keinoksi ratkaista kypsän ihon ja couperosen ongelmat. Fyyttistä kuorinta voidaan tehdä ympäri vuoden. Kauneusasiantuntijat suosittelevat sen käyttöä jopa korkean auringonaktiivisuuden aikana.

Fytiinihappokuorinnan käyttöaiheet:

 1. Iho, jossa on suurentuneet huokoset
 2. Hyperpigmentaatio
 3. Demodikoosi remissiossa
 4. Ikääntyvä iho
 5. Raskausarvet
 6. Vanhat ja uudet arvet
 7. Valokatteen aiheuttama vanheneminen
 8. Ihon elastisuuden menetys
 9. Kuivunut iho
 10. Hienot juonteet
 11. Keratomit (ihon kasvut, jotka johtuvat liiallisesta auringonoton aiheuttamasta vauriosta)
 12. Valmistava vaihe monimutkaisempia iho-hoitoja, kuten laserihionta tai mikrodermabraasio, varten.

Fytiinihappokuorinnan ominaisuudet:

 1. Tieteellisesti todistettu kyky kuoria ja puhdistaa ihoa erittäin hellävaraisesti.
 2. Kykenee inaktivoimaan tyrosinaasin - entsyymin, joka aiheuttaa hyperpigmentaatiota liiallisesti tuotettuna. Tämä selittää myös fytiinihapon hyvät antioksidanttiset, vaalentavat ja tulehdusta vähentävät ominaisuudet, jotka auttavat poistamaan olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja tehokkaasti estämään uusien kehittymistä. Fytiinihappo on myös merkittävän nuorentava ja kiinteyttävä.
 3. Fytiinihapon eräs tunnusomaisista piirteistä on, että jopa voimakkaasti konsentroitunut 50-prosenttinen happo alhaisella pH-arvolla 1,2 ei vahingoita syviä ihokerroksia. Fytiinihapon vaikutus ihoon saavutetaan siis melko nopeasti eikä aiheuta kipua tai epämukavuutta.
 4. Fytiinihapon molekyylit ovat suhteellisen suuria; ihon hoidon aikana ne eivät tunkeudu syvälle ihoon, vaan pysyvät sarveiskerroksessa. Samalla ne pystyvät säilyttämään vetyionit ja estämään niiden tunkeutumisen ihoon. Kun iho altistuu fytiinihapolle yli 15 minuuttia, keratinosyytit alkavat kuolla; tätä aikaa pidetään maksimaalisena mahdollisena altistusaikana.
 5. Israelilaisten ihotautilääkäreiden tekemät alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että fytiinihappoliuoksilla on merkittävä syöpää estävä vaikutus.

Mantelihappo

Lähde: Luonnollinen.

Mantelihappo on aromaattinen alfa-hydroksihappo, joka kuuluu toisen sukupolven hydroksihappoihin: kuorintavaikutus ilman haittoja. Se saadaan amygdaliinista, joka on katkeran mantelin uute. Mantelihapon molekyyli on glykolihappomolekyyliä suurempi eikä tunkeudu syvälle ihoon.

Vaikka sen pKa-arvo on 3,41, joka on voimakkaampi kuin glykolihappo, se ei yleensä ärsytä ihoa eikä aiheuta punoitusta, vaan sopii hyvin myös herkälle iholle. Mandelihappoa on käytetty lääketieteessä antiseptinä: se on turvallinen aine jopa suun kautta nautittuna.

 • Parantaa ihon rakennetta (hienot ryppyiset ja juonteiset alueet) aiheuttamatta ärsytystä tai eryteemaa verrattuna glykolihappopohjaisiin valmisteisiin.
 • Kevyesti vaalentava vaikutus näkyy nopeasti (myös dermaalinen ja epidermaalinen melasma) ilman haittavaikutuksia. Ei aiheuta tulehduksellista reaktiota tai hyperpigmentaatiota: sopii tummalle ja herkälle iholle.
 • Aiheuttaa vähemmän pistelyä levityksen aikana: sopii herkälle iholle.
 • Antibakteerinen vaikutus: ihanteellinen hoito aknea tai satunnaisia ihonpurkauksia vastaan.

Mantelihapon suuremman molekyylirakenteen vuoksi sen tunkeutuminen ihoon on hitaampaa kuin muilla AHAtyyppisillä happoilla, kuten glykolihapolla, mikä osittain vähentää sen ärsytyspotentiaalia iholle. Tämän seurauksena mandelihappo voi vaikuttaa hitaammin tai vähitellen kuin jotkin muut AHA-hapot, ja sen käyttö voi olla sopivampaa herkän ihon hoidossa.

Mantelihapon on todettu olevan hyödyllinen erilaisten ihosairauksien, kuten UV-säteilyn aiheuttamien lentigojen, melasman aiheuttaman ihon tummumisen, tulehduksellisen aknen, ryppyjen ja hienojen juonteiden hoidossa.

Indikaatiot mantelihappokuorinnalle:

 1. Akne ja ruusufinni;
 2. Follikuliitti;
 3. Aknen jälkeinen rasvainen seborrea;
 4. Mustapäät;
 5. Pienet ilmejuonteet;
 6. Ihon epätasaisuudet;
 7. Alhainen ihon sävy ja kiinteyden tunne;
 8. Pigmenttiläiskät, pisamia, epätasainen ihonväri;
 9. Riittämätön mikroverenkierto ihon pinnalla;
 10. Suurentuneet huokoset.

Tämäntyyppistä kuorintaa käytetään myös laajalti ihon valmisteluun laserresurfacing- ja keskisyvyisten kemiallisten kuorintojen yhteydessä, sillä sillä on bakteriostaattinen ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus.

Mantelihapon kuorinnan ominaisuudet:

 1. Mantelihapolla on keratolyyttinen vaikutus (pinnallinen kuorinta). Se irrottaa ylimmät kerrokset ihon orvaskedestä ja kuorii pois tarpeettomat ihosolut.
 2. Nostava vaikutus saavutetaan kollageenin ja elastiinin synteesin kautta, mikä aktivoi solujen uudistumista ja silottaa pieniä ryppyjä.
 3. Mantelihapolla on bakteeristaattinen ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus, eli se estää bakteerien kasvua rakenteellisen samankaltaisuutensa vuoksi antibioottimakrolidien kanssa. Näin ollen hapon käyttö vähentää ihon saastumisriskiä ja tulehdusta.
 4. Ihon vaalentava vaikutus saavutetaan sarveiskerroksen poistamisen kautta; iho muuttuu sileämmäksi ja vaaleammaksi.
 5. Mantelihapolla on sytoprotektiivinen (antioksidanttinen) vaikutus, joka saavutetaan vapaiden radikaalien estämisen ja raskasmetallien ionien kiinnittämiskyvyn avulla. Tämä tarkoittaa ihosolujen suojaamista ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta.
 6. Komedolyyttinen vaikutus saavutetaan avaamalla hiusten follikkelien aukkoja ja vähentämällä talirauhasen erittymiskanavien eritystä ja koon kasvua. Mantelihappo pienentää huokosia, hoitaa kipeitä akneja, joissa on komedoneja, papuleja ja pustuleita, sekä gram-negatiivisia follikuliitteja ja mustapäitä.

Feruliinihappo

Lähde: Synteesi

Feruliinihappo esiintyy luonnossa kasveissa vapaana happona tai esterinä pääasiassa siemenissä, lehdissä ja kuorissa. Ferulihappokuorinnat ovat pinnallisia. Feruliinihapolla on voimakkaat antioksidanttiset ominaisuudet, jotka taistelevat reaktiivisia happiradikaaleja (ROS) vastaan ​​ja korjaavat DNA-vaurioita. Sen pigmenttihäivyttävät vaikutukset johtuvat sen toiminnasta ei-kilpailevana tyrosinaasin estäjänä.

Feruliinihapon tärkein käyttöaihe on valoikääntyminen, joka hyödyttää melasmaa, aknea ja ruusufinniä. Se pystyy vähentämään valoikääntymisen merkkejä, kuten hienoja ryppyjä, edistämään tasaisempaa ihonsävyä vähentämällä hyperpigmentaatiota ja palauttamaan ihon luonnollisen kirkkauden stimuloimalla solujen uudistumista.

Kokonaisvaltaista ihon rakennetta sanotaan parannettavan ja hoito lisää kosteutta lisäämällä ceramidien määrää ihossa, mikä auttaa estämään kosteuden menetystä. Ruusufinniä ja aknea sairastaville potilaille hoito voi vähentää talineritystä, parantaa arpien ulkonäköä ja pienentää ihohuokosten kokoa.

Päivittäisessä ihonhoidossa feruliinihappo on myös kiinnostava, sillä se tarjoaa seuraavat edut:

 • auringonsuojateho
 • antioksidanttinen teho
 • tulehdusta ja mikrobilääkitystä vähentävä teho

Aurinkosuojausvaikutus:

Feruliinihappo ja sen esterit, kuten kemialliset aurinkosuojatuotteet, ovat fenyyli-2-propenirakenteisia yhdisteitä, joilla on vinyyliryhmä bentseenirenkaassa. Tämä ominaisuus tekee niistä vahvoja UV-säteilyä absorboivia yhdisteitä. Tämän absorboinnin seurauksena syntyy stabiloitu phenoxyradikaali, joka myöhemmin kokee cis-trans-isomerisaation. Tällä toimintatavalla feruliinihappo suojaa kasvia haitallisilta auringonsäteiltä kuoren, lehtien ja siementen avulla. Feruliinihappo ja sen esterit osoittavat maksimaalista UV-säteilyn absorptiota 280 nm ja 340 nm aallonpituuksilla. Feruliinihapon lisäämällä 0,2–0,5 %:iin voidaan saavuttaa suojakerroin 3–5.

Antioksidanttivaikutus:

Feruliinihapon lisäys pystyy estämään hapen ja UV-säteilyn aloittamien radikaalien kehittymisen. Jokainen reaktiivinen radikaali Lx tai L-O-O-x (lipoperoksidiradikaali), joka saattaa joutua kosketuksiin feruliinihapon molekyylin kanssa, poistaa vetyatomin feruliinihapon fenoliryhmästä. Tämä luo phenoxyradikaalin, joka osoittaa korkeaa resonanssistabilisaatiota. Siksi feruliinihappoa hyväksytään antioksidanttina kosmetiikassa ja elintarvikkeissa. Feruliinihappo ja aminohapot tai dipeptidit muodostavat seoksia, joilla on synergistisiä antioksidanttisia vaikutuksia tyydyttymättömien rasvahappojen ja kaikkien rasvojen peroksidointia vastaan.

Tulehdusta vähentävä vaikutus:

Useiden tulehduskipulääkkeiden vaikutus perustuu niiden vaikutukseen tulehdusreaktioiden välittäjäaineisiin. Happiradikaalit kuuluvat näihin välittäjäaineisiin. Ferulihapon anti-inflammatorinen vaikutus perustuu sen antioksidatiiviseen potentiaaliin. Ferulihappo pystyy häiritsemään syklejä, jotka ovat vastuussa aknesta ja rasvaisesta ihosta.

Ferulihappokuorinnan käyttöaiheet:

 1. Epidermaalinen dehydraatio (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
 2. Photo-aging (iän aiheuttama ihon vanheneminen liiallisen UV-säteilyn vuoksi)
 3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
 4. Hienot juonteet ja pinnalliset rypyt
 5. Löysä, roikkuva iho
 6. Tylsä epätasainen ihon sävy
 7. Rosacea

Ferulihappokuorintojen ominaisuudet:

Koostumuksensa ansiosta tämän järjestelmän pääaihe on photo-aging, jolla on hyötyä melasmasta, aknesta ja ruusufinnistä. Se pystyy vähentämään photo-agingin merkkejä, kuten hienoja ryppyjä, edistää tasaisempaa ihonsävyä vähentämällä hyperpigmentaatiota ja palauttaa ihon luonnollisen kirkkauden stimuloimalla solujen uusiutumista.

Yleisesti sanotaan, että ihon kokonaislaatu paranee, ja hoito lisää kosteutta lisäämällä ceramidien määrää ihossa auttaakseen estämään kosteuden menetystä. Potilaille, joilla on ruusufinni ja akne, hoito voi vähentää talin tuotantoa, parantaa arpien ulkonäköä ja vähentää huokosten kokoa. Tämä kuorinta on myös osoitettu valmisteluna muihin esteettisiin toimenpiteisiin.

Ferulihappokuorinta on erittäin voimakas ja turvallinen kuorintajärjestelmä. Jo ensimmäisen hoidon jälkeen potilaat kertovat ihonsa tuntuvan sileämmältä ja napakammalta, ja näyttävän vaaleammalta ja nuorekkaammalta. Heti näkyvät tulokset ihon värin parantumisessa tekevät tästä kuorinnasta yhden arvokkaimmista ja hyödyllisimmistä tuotteista asiakkaille.

Ferulihappokuorintaa voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina (mukaan lukien kesä) ja kaikille ihotyypeille ja rotuille. Se tarjoaa yksinkertaisen, käytännöllisen ja turvallisen uuden tavan suorittaa kuorintahoitoja lääkärin vastaanotolla, mikä mahdollistaa erinomaisten tulosten saavuttamisen hyvin lyhyessä ajassa. Sitä ei aiheuta polttava tai kutiava tunne käytön aikana. Kotihoidossa ferulihappoon perustuva hoito tehostaa tuloksia, lisäten pitkäaikaista tehokkuutta.

Betaiinisalisylaatti

Lähde: luonnollinen, peräisin sokerijuurikkaista.

Betaiinisalisylaatti on rasvahappo, joka on peräisin sokerijuurikkaasta. Sitä löytyy monenlaisista hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista, ja sitä esiintyy myös ihossa luonnollisesti. Betaiinisalisylaatti on keratolyyttinen beeta-hydroksihappo (BHA), joka muistuttaa salisyylihappoa ja uudistaa ihoa parantaen sen sävyä ja rakennetta. Toisin kuin salisyylihappo, betaiinisalisylaatti on yllättävän hellävarainen iholle.

Se yhdistää täydellisesti salisyylihapon edut ainutlaatuisten ja hellävaraisten ihon parannusominaisuuksiensa kanssa. Betaine salicylate on öljyliukoinen kuorija, joka tunkeutuu syvemmälle ihon kerroksiin. BHA on tehokkaampi kuin AHA, sillä se auttaa poistamaan epidermiksen ylin kerros. Vaurioituneiden ja kuolleiden ihosolujen poistaminen ihon pinnalta kannustaa uusien ja terveiden ihosolujen kasvua. Se voi parantaa laajasti ihon kuntoa ja sillä on antimikrobisia ominaisuuksia ja kuorivia, kosteuttavia toimintoja.

In vivo -testien perusteella betaiinisalisylaatti on yhtä tehokas kuin salisyylihappo kaksinkertaisella pitoisuudella. Näin ollen betaiinisalisylaatin 2% pitoisuus on tarpeen saavuttaa sama tulos kuin 1% salisyylihappotuotteella.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että betaiinisalisylaatti voi myös parantaa kollageenin tuotantoa, hyperpigmentaatiota ja solunsisäistä vesipitoisuutta. Suurin osa farmaseuttisesta betaiinisalisylaatti on myös vegaaninen, kiitos aiemmin mainittujen sokerijuurikkaan kasvien.

Betaiinisalisylaatin keratolyyttinen (kuoriva) vaikutus tekee siitä käyttökelpoisen jopa epidermaalisten vikojen, kuten syylien ja känsien poistamisessa. Mutta normaalille ja rasvoittuvalle kasvojen iholle betaiinisalisylaatin päivittäinen keratolyyttinen vaikutus vähentää mustapäiden esiintymistä ja estää tukkeutuneiden huokosten muodostumisen, jotka voivat johtaa akneen.

Kuten ehkä arvasitkin, ne, jotka hyötyvät eniten betaiinisalisylaatin käytöstä, ovat niitä, joilla on akne. Betaiinisalisylaatti ei vain hajota ihon huokosiin kertyvää talia ja keratiinia tehokkaasti, vaan sen noin puolet salisyylihappoa heikommasta tehosta johtuen se on myös riittävän hellävarainen herkälle iholle.

Silti, kuten kaikkien AHA- ja BHA-kuorintojen kanssa, suosittelemme olemaan erityisen varovainen suojaamaan ihoa auringonvalolta käytön jälkeen. Käytä aina laajakirjoista aurinkosuojaa välttääksesi herkkyyttä ja ihovaurioita.

Lactobionic acid

Lähde: Saadaan luonnollisesti laktoosin hapettumisesta.

Lakto-ioninen orgaaninen happo, jolla on lukuisia ihonhoitohyötyjä, jotka eivät aiheuta ärsytystä iholle. Monien hydroksyyliryhmien ansiosta lakto-ioninen happo on voimakas humektantti ja korkean vesipitoisuuden/syväkosteuttavan vaikutuksen omaava, joka pitää ihon hehkuvana ja täyteläisenä.

Tämän suorituskyvyn ilmoitetaan olevan parempi kuin joillakin perinteisillä humektanteilla, kuten glyseriinillä ja sorbitolilla. Se voi estää solukalvojen hapettumisvaurioita, edistää dermaalimatriksin komponenttien, kuten kollageenin, muodostumista ja parantaa ihon uudistumiskykyä.

 • Erinomaiset kosteuttavat ja humektanttiset ominaisuudet iholla
 • Antioksidanttiset, kelaatio- ja muut ihonsuojahyödyt
 • Ihon selkeyden, paksuuden ja laadun parannus
 • Suojahyödyt valokuoneneelle altistuneelle iholle
 • Miedompi ja vähemmän ärsyttävä

Kuorinnoissa PHA on seuraavan sukupolven pinnallisia kemiallisia kuoria. Lakto-ioninen happo on aktiivinen ainesosa, joka hoitaa ihoa erittäin hellävaraisesti vaikuttamatta syvempiin kerroksiin. Vaikutus on hyvin samanlainen kuin AHA:illa (alfa-hydroksihapot tai hedelmähapot, kuten glykolihappo tai maitohappo), mutta lakto-ionisena happona se on hyödyllisempi. Koska se on suurempi molekyyli, lakto-ioninen happo tunkeutuu hitaasti ihoon polttamatta sitä kuten muut kemialliset kuorinnat vaihtoehtoisilla vaikuttavilla ainesosilla tekevät. Se sopii kuivalle ja herkälle iholle.

PHA ei vaadi happoa neutralisoivaa tuotetta käytön jälkeen ja se voidaan pestä vedellä pois. Se on erittäin hellävarainen ihonhoitomenetelmä, jota voidaan käyttää niin usein kuin halutaan halutun tuloksen saavuttamiseksi. Happokuorinta on erittäin hellävarainen, joten se sopii ihmisille, joilla on alhainen kipukynnys, ja se ei aiheuta polttavaa tunnetta tai muita epämukavia tuntemuksia. Lisäksi punoituksen ja turvotuksen kaltaisten jälkioireiden riski on merkittävästi pienempi, mikä vähentää tulehduksellisen pigmentaation riskiä. Lactobionic-hapolla ei ole kertymisen riskiä soluissa, ja se erittyy helposti kehosta. Korkeissakin pitoisuuksissa sillä ei ole mutageenista tai myrkyllistä vaikutusta.

Lactobionic-happokuorinnan käyttöaiheet ovat:

 1. ikääntyvä iho;
 2. ennenaikainen ikääntyminen;
 3. hyperpigmentaatio;
 4. vähentynyt ihon kimmoisuus;
 5. allergioille altis iho;
 6. ryppyjä - sekä hienoja juonteita että syvempiä ikääntymismuutoksia;
 7. laskeutuvat suupielet, roikkuvat kasvot;
 8. arvet ja sisäänkasvaneet karvat;
 9. auringon UV-säteiden aiheuttamat vauriot.

Ominaisuuksia, jotka liittyvät lakto­bio­nisen happo­kuorinnan käyttöön:

 1. Regeneraatio. Lakto­bio­ninen happo sisältää galaktoosia, joka tunnetaan haavan­paran­tu­mista edistävistä ominai­suuksistaan. Happo auttaa korjaamaan vaurioituneita ihorakenteita ja nopeuttaa regeneraatioprosessia. Sen ainutlaatuisen haavan­paran­tu­mis­kyvyn ansiosta sitä voidaan käyttää onnistuneesti iholla, joka on altis aknelle ja tulehdukselle.
 2. Vähitellen tapahtuva ihon läpäisy. Lakto­bio­ninen happo on melko suurenmolekyylistä, mikä tarkoittaa sitä, että se tunkeutuu ihoon kerros kerrokselta vähitellen, vähemmän vaurioittavalla tavalla kuin glykolihappoa tai maitohappoa käyttävät kuorinnat. Vähittäisen tunkeutumisen ansiosta lakto­bio­ninen happo ei aiheuta voimakasta polttavaa tunnetta hoidon aikana tai komplikaatioita kuorinnan jälkeen.
 3. Korkea biokompatibiliteetti ihmisen ihon kanssa. Iho sopeutuu helposti lakto­bio­niseen happoon, eikä voimakasta hilseilyä, kutinaa tai punoitusta esiinny, kun kaikki kemiallisen kuorinnan vaiheet suoritetaan asianmukaisesti.
 4. Anti-aging-vaikutus. Lakto­bio­ninen happo estää matriksi­metalliproteinaseja, jotka ovat ihon ikääntymisen pääasiallinen syy. Ne tuhoavat ihon tärkeimmät soluväliaineen osat, erityisesti kollageenin, aiheuttaen ihon elastisuuden menetystä, syviä ryppyjä ja roikkuvaa ihoa. Metalli­proteinaasit ovat vastuussa ihon ikääntymisprosessista ja kasvojen pitkittäisistä punaisista alueista eli telangiektasioista. Niiden aktiivisuutta stimuloi pitkäaikainen altistuminen auringonvalolle ja se johtaa nopeaan fotovanhentumiseen.
 5. Antioksidanttiset ominaisuudet. Lactobionihapolla on vahva antioksidanttinen vaikutus toimimalla linkkinä rauta-ioneiden välillä. Se poistaa vapaiden radikaalien välituotteita ja suojaa ihoa vaaralliselta UV-säteilyltä.
 6. Syvä kosteuttava vaikutus. Lactobionihappo auttaa kosteuttamaan ihoa. Se kykenee absorboimaan vettä ja ansaitsemaan sen ihon sisällä, vaikka iho altistuu haitallisille sääolosuhteille, kuten pitkäaikaiselle kuivalle ilmalle. Lactobionihappo luo vesi-kalvon ihon pinnalle, joka auttaa käsittelemään ihon kuivuuden, kutinan ja kiristelyn merkkejä pitkään.
 7. Kuoriva vaikutus. Lactobionihappo aktivoi solurakenteiden uudistumisen, mahdollistaa syvän puhdistuksen ja hellävaraisen kuolleiden solujen ja pölyn hiukkasten poiston, jotka aiheuttavat tukkeutuneita huokosia.
 8. Käytettävissä ympäri vuoden. Sekä mandelihappo että lactobionic-happo suojaavat ihoa tehokkaasti UV-säteilyltä. Tämän ansiosta kuorinta hoitoja voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden aikana, jopa kesällä, ilman pelkoa odottamattomista sivuvaikutuksista, kuten pisamia tai pigmenttiläiskiä.
 9. Uudistaa ja kiinteyttää ihoa. Iho uudistuu happon kyvyn ansiosta lisätä kollageenin tuotantoa ja hidastaa valokuvan ikääntymistä.

Gluconolaktoni

Lähde: Luonnollisesti tuotettu käymällä uusiutuvista hiilihydraattilähteistä. Hyväksytty Ecocert Greenlife -järjestön luonnonkosmetiikan standardeihin.

Gluconolaktoni on laktoni-yhdiste, joka muodostuu poistamalla yksi vesimolekyyli gluconihaposta. Se on hellävarainen eikä ärsytä ihoa. Sen suuri molekyylipaino hidastaa sen tunkeutumista soluihin, mutta sillä on paremmat kosteuttavat ominaisuudet verrattuna hydroksihappoihin (AHA). Se sopii herkälle iholle ja toimii tehokkaana vapaaradikaalien sitojana, anti-inflammatorisena aineena ja parantaa ihon kiiltoa sekä tasapainottaa ihon sävyä. Gluconolaktoni on tehokas hoito ikääntymistä, rasvoittuvaa ihoa, aknea ja ruusufinniä vastaan.

PHA ovat seuraavan sukupolven pintakerroksen kemiallisia kuorintoja. Gluconolaktoni on aktiivinen ainesosa, joka hoitaa ihoa erittäin hellävaraisesti vaikuttamatta syvempiin kerroksiin. Vaikutus on hyvin samanlainen kuin AHA:lla (alfa-hydroksihapot tai hedelmähapot, kuten glykolihappo tai maitohappo), mutta gluconolaktoni on hyödyllisempi tyyppi polyhydroksihappoja. Se sisältää viisi hydroksyyliryhmää, joten sillä on enemmän kosteuttavia ominaisuuksia verrattuna AHA:aan, jolla on vain yksi hydroksyyliryhmä.

Koska gluconolaktoni on suurempi molekyyli, se tunkeutuu ihoon hitaasti polttamatta sitä kuten muut kemialliset kuorinnat, joissa on vaihtoehtoisia aktiivisia ainesosia. Siksi ei-ärsyttävä gluconolaktoni sopii täydellisesti myös kuivalle ja yliherkälle iholle kuorintaan. PHA-käsittelyjä käytettäessä ei tarvita perusneutralointiainetta käsittelyn jälkeen, vaan ne voidaan huuhdella vedellä pois. Se on erittäin herkkä iho-hoito, jota voidaan käyttää niin usein kuin halutaan halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Koostumuksen lievä vaikutus tekee siitä sopivan henkilöille, joilla on matala kipukynnys, sillä se ei aiheuta polttavaa tunnetta tai muita epämukavuuden tunteita iholla. Lisäksi riski jälkihoidon oireisiin, kuten punoitukseen ja turvotukseen, on merkittävästi vähentynyt, mikä välttää tulehduksellista pigmentaatiota.

Gluconolaktoni ei kerry soluihin ja erittyy helposti kehosta. Vaikka sitä olisi suhteellisen suurina pitoisuuksina, sillä ei ole mutageenista tai myrkyllistä vaikutusta.

Gluconolactone-kuorinnan käyttöaiheet:

 1. Epidermaalinen kuivuminen (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
 2. Akne (komedot, mustapäät, valkopäät, akne, jälkiakne)
 3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
 4. Hyperkeratoosi (karhean ja paksuuntuneen sarveiskerroksen muodostuminen iholla)
 5. Seborrea (liiallinen öljyn eritys, joka johtuu talirauhasten toimintahäiriöstä)
 6. Herkkä, allergia-altis iho
 7. Suurentuneet ihohuokoset
 8. Veltostunut iho
 9. Tylsä epätasainen ihonsävy
 10. Iän aiheuttama ihon vanheneminen liiallisen UV-säteilyn vuoksi

Ominaisuudet gluconolaktoni-happokuorinnalle:

 1. Anti-inflammatoriset ja antioksidanttiset vaikutukset, ihon immuunijärjestelmän vahvistaminen. Gluconolaktoni on luonnollinen antioksidantti, joka on yhtä tehokas kuin C-vitamiini (askorbiinihappo) ja E-vitamiini (tokoferoli). Se on sisällytetty ihoon ylläpitämään optimaalista kosteustasoa. Gluconolaktoni estää pro-interleukiini-1:n synteesiä, joka on vastuussa immuunijärjestelmän säätelystä ja jonka korkea pitoisuus ihon sarveiskerroksessa voi aiheuttaa lisääntynyttä tulehdusta.
 2. pH-tasapainon palauttaminen. Gluconolaktonin vuorovaikutus ihon kanssa alkaa sen levityksen jälkeen vaikuttaen happovaippaan. Entsyymin aktiivisuus riippuu pH-tasapainosta, joka voi häiriintyä vihamielisessä ympäristössä, meikissä, ihonhoidossa tai patologiassa. Gluconolaktonin hellävarainen vaikutus auttaa saavuttamaan asianmukaisen pH-tason palauttamalla pH-tasapainon ja ihon uudistumisprosessin.
 3. Ihon suojakerroksen ominaisuuksien palauttaminen, kollageenikuitujen vahvistaminen. Ihon suojakerroksen eheys riippuu seriiniproteaasin aktiivisuudesta, joka on entsyymi, joka hajottaa proteiinien peptidisidoksia. Ihosolut ovat yhteydessä proteiinikuituihin. Se tarkoittaa, että seriniproteaasin aktiivisuuden vähentyminen, joka johtuu happovaipan alhaisemmasta pH-tasosta, voi auttaa ylläpitämään solujen liitoksia. Gluconolaktoni myös aktivoi lipidien synteesiä keratinosyyteissä, mikä tarjoaa kosteutta ihon sarveiskerrokseen.
 4. Kosteuttava vaikutus. Gluconolaktonin kyky siirtää vesimolekyylejä on keskeinen rooli ihon kosteuttamisessa. Kun vesi pääsee ihon rakeiseen kerrokseen, kalsiumionien pitoisuus vähenee lähettäen signaalin keholle stimuloida lipidien synteesiä keratinosyyteissä.
 1. Hyperpigmentaation poistamis- ja valokääntösuojavaikutus. Glukonolaktoni toimii kelatoivana aineena, joka sitoo ja poistaa vapaita radikaaleja elimistöstä. Happivaurio, joka johtuu raudan liiallisesta määrästä ja UV-säteilyn vaikutuksesta, aiheuttaa pigmenttimuutoksia iholle, mikä on tyypillinen merkki valoikääntymisestä. Glukonolaktoni auttaa sitomaan vapaita rautaioneja estäen hapettumisprosessin ja UV-säteilyn aiheuttamat haittavaikutukset.
 2. Kiinteyttävä ja kohottava vaikutus, ihon pinnan tasoitus. Glukonolaktoni käynnistää prosesseja, jotka edeltävät hyaluronihapon tuotantoa keratinosyyteissä ja fibroblasteissa, sekä synteettistä matriksin metalloproteinaasia (joka on tarpeellinen kudoksen uusiutumiselle) ja kollageenia.
 3. Ihon sävyn tasoittava vaikutus saavutetaan glukonolaktonin keratolyyttisellä vaikutuksella - ihon pinnan pintasolukon kuorinnalla.

Neodermyl

Lähde: Vihreä kemia.

Neodermyl® on puhdas bioenergian lähde, joka voi luonnollisesti diffundoitua ihoon, uudistaa ikääntyneitä fibroblasteja ja käynnistää tärkeiden elementtien tuotannon kollageenin ja elastiinin muodostamiseksi. Neodermyl tunnetaan neulattomana kollageenin ja elastiinin täyteaineena.

Soluväliaine (ECM) koostuu välttämättömistä polymeereistä, jotka antavat iholle kaikki sen ominaisuudet: nuori iho on kimmoisa, kiinteä ja elastinen. Nämä polymeerit ovat erilaisia kollageenityyppejä (pääasiassa kollageeneja I ja III), jotka ylläpitävät ihon rakennetta ja elastiinia antaen sille sen viskoelastisuuden.

Verrattuna hyaluronihappoon (toiseen ECM: n tärkeään komponenttiin) kollageeni ja elastiini ovat melko monimutkaisia 3D-proteiineja. Kollageeni I edustaa lähes 90% kokonaiskollageenista, ja kollageeni III on nuoruuskollageeni.

Ikääntyminen = vähemmän kollageeni- ja elastiinituotantoa = vähemmän energiaa Kollageenin ja elastiinin hajoavat entsyymit (kollagenaasi ja peptidaasi) hajottavat kollageenia ja elastiinia ikääntyessä. Tämä pätee erityisesti kollageeni III: een eli nuoruuskollageeniin, joka hajoaa vielä nopeammin kuin kollageeni I ja melkein katoaa ikääntyessä.

Lisäksi ikääntyessämme fibroblastisolumme eivät enää pysty ylläpitämään näiden polymeerien tuotantovauhtia kattamaan menetystä. Tämä johtuu energian menetyksestä, joka tarvitaan tämän tuotannon ohjaamiseen. Pääasialliset seuraukset ovat ryppyjen muodostuminen, kiinteyden menetys ja elastisuuden menetys.

Neodermyl® on uusi vaikuttava aine, joka on luotu edistyksellisellä patentoitulla vihreän kemian menetelmällä. Se sisältää turvallisen ja esivalmistetun energialähteen: MG6P (Methyl-Glucoside-6-Phosphate) ikääntyville soluille.

Kollageenin ja elastiinin tuotannon uudelleenaktivoimiseksi MG6P on yhdistetty:

 • Tärkeät aminohapot: proliini ja lysiini ovat tärkeässä roolissa kollageenin ja elastiinin tuotannossa, joita keho ei pysty tuottamaan itse.
 • Kupari reaktivoi lysiinioksidaasia, entsyymiä, joka mahdollistaa kollageenin ja elastiinin retikulaation ja kypsyttämisen. Neodermyl® on puhdas energian lähde, joka voi luonnollisesti diffusoitua ihoon, uudistaa ikääntyviä fibroblasteja ja käynnistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Neodermyl® osoittaa korkeaa kliinistä tehokkuutta 15 päivän sisällä, mikä johtaa syvien ryppyjen näkyvään vähentymiseen ja ihon kiinteyden parantumiseen.

Maitohappo

Lähde: luonnollinen & ECOCERT

Maitohappo on alfa-hydroksihappo (AHA tai hedelmähappo), joka syntyy glykolyysin yhteydessä. Se on luonnollinen ja biologisesti turvallinen tuote, joka on tärkeä osa ihmisen hiilihydraattien aineenvaihduntaa ja myös ihon luonnollista kosteuttavaa tekijää (NMF).

Ihonhoidossa maitohappo sopii herkälle iholle. Se auttaa myös pitämään huokoset puhtaina kuolleiden solujen ja liiallisen öljyn kuorimalla, mikä estää ärsyttävien finnien, mustapäiden tai valkopäiden muodostumista. Maitohappo nopeuttaa solujen uusiutumista ja stimuloi niiden uudistumista. Lisäksi se auttaa parantamaan ihon luonnollista kosteustekijää eli sitä, miten iho pitää itseään kosteutettuna. Maitohappo auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja vähentää kuivuuden tunnetta.

Kevyet maitohapon molekyylit tunkeutuvat helposti solukalvojen läpi, jolloin maitohappo tunkeutuu tasaisesti ihon kerroksiin ja altistuu tasaisesti koko ihon pinnalle. Maitohappo on yksi turvallisimmista ja hellävaraisimmista kuorinta-aineista. Se sopii erinomaisesti kuivalle ja herkälle iholle, mutta se toimii myös hyvin rasvaiselle iholle, mikä tarkoittaa, että se sopii kaikille ihotyypeille.

Maitohapon monivaikutus vaikuttaa positiivisesti moniin prosesseihin, kuten ihon uudistumiseen, mikroverenkiertoon, glykosaminoglykaanien, kollageenin ja keramidien synteesiin, mikä tarjoaa syvää kosteutta ja vahvistaa ihon suojaavaa barriääritoimintoa. Kevyen pintakuorinnan aineena maitohappo on ensisijaisesti suunniteltu nuorelle iholle, jolla on vähäisiä ongelmia, mutta sitä voidaan käyttää myös osana monimutkaista hoitoa yli 35-vuotiaille naisille.

 

Verrattuna muihin kemiallisiin aineisiin, maitohappo on kaikkein hellävaraisin ja aiheuttaa vähemmän ihoärsytystä. Maitohappo on hypoallergeeninen ja ihoystävällinen, koska se on luonnostaan esiintyvä ihon komponentti. Toisin kuin muut AHA-happokuorinnat, maitohappokuorinta ei aiheuta ihon kuivumista, vaan antaa erittäin syvän kosteutuksen ja palauttaa ihon suojaavan esteen. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät maitohappokuorinnasta sopivan sekä kuivalle että rasvaiselle iholle.

Maitohappo ei aiheuta fotosensitisoivaa vaikutusta, joten sitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Kesällä on tärkeää käyttää voimakasta aurinkosuojaa, jossa on vähintään SPF 50+, ja noudattaa suosituksia komplikaatioiden välttämiseksi. Vältä liiallista auringonvalolle altistumista ja ylikuumenemista.

Merkit maitohappokuorinnalle:

 1. Epidermaalinen kuivuminen (kuiva, janoinen, hilseilevä iho)
 2. Lievä akne (komeedot, mustapäät, valkopäät, aknen jäljet)
 3. Epidermaalinen hyperpigmentaatio (pigmenttiläiskät ihon uloimmassa kerroksessa)
 4. Hyperkeratoosi (karhean ja paksuuntuneen sarveiskerroksen iho)
 5. Seborrea (liiallinen öljyntuotanto, joka johtuu talirauhasten häiriöistä)
 6. Hypersensitiivinen allergiselle iholle altis iho
 7. Suurentuneet ihohuokoset
 8. Löysä, roikkuva iho
 9. Tylsä epätasainen ihonsävy
 10. Photo-aging (ihon ikääntyminen, joka johtuu liiallisesta UV-säteilystä)
 11. Hienot juonteet ja pinnalliset ryppyjä.

Maitohappokuorinnan ominaisuudet:

 1. Keratolyyttinen vaikutus, joka saadaan aikaan irrottamalla sidokset sarveiskerroksen sarveissoluista. Tämä johtaa kuolleiden ihosolujen kuorintaan ja ihon uudistumisen edistämiseen aktivoimalla solujen lisääntymistä tyvi- eli peruskerroksessa.
 2. Kosteuttava vaikutus. Yhtenä NMF-komponenttina maitohappo tarjoaa tehokkaan kosteuttavan vaikutuksen. NMF eli luonnollinen kosteustekijä on vedenpidätyskykyinen ainekompleksi ihon sarveiskerroksessa, joka kykenee houkuttelemaan ja säilyttämään kosteutta antaen iholle kimmoisuutta ja elastisuutta. Iho uudistuu sarveiskerroksen biologisesti kuolleiden solujen (sarveissolujen) tilalle metabolisesti aktiivisilla tyvisolujen (keratinosyyttien) soluilla ja antaa syvää kosteutta.
 3. Kiinteyttävä vaikutus saavutetaan solujen jakautumista ja fibroblastien (ihokarvan papillan solut) aktiivisuuden stimulointia edistämällä. Fibroblastit ovat löyhän sidekudoksen pääsoluja, jotka tuottavat solujen välisen aineen komponentteja (kollageeni, elastiini, fibronectiini) ja ovat vastuussa glykosaminoglykaanien (tai lima-aineiden, jotka tunnetaan ihmiskeholle välttämättömän voiteluominaisuutensa vuoksi) synteesistä. Maitohappo lisää ihon kosteutta ja viskoelastisia ominaisuuksia, parantaa ihon kimmoisuutta, tasoittaa ihon rakennetta ja vähentää hienoja viivoja ja pieniä ryppyjä.
 4. Sebostaattinen ja komedolyyttinen vaikutus, joka saavutetaan häiritsemällä sarveissolujen välisiä yhteyksiä, avaamalla tukkeutuneita huokosia ja vähentämällä talin eritystä. Maitohappo edistää myös triglyseridien hajoamista estäen aknea aiheuttavien bakteerien vapauttamaa lipaasia ja estäen siten tulehdusta. Se auttaa kontrolloimaan talineritystä vähentämällä liiallista rasvaisuutta ja lievittämällä kuivuutta, edistää suurten huokosten kutistumista ja parantaa aknen ihoa, jossa on komedoja, papuleja ja pustuleja vahingoittamatta sitä liikaa.
 1. Vaalentava vaikutus saavutetaan kuolleiden ihosolujen kuorinnalla. Maitohappo helpottaa myös melaninrakeiden tasaisempaa jakautumista ihossa ja edistää tyrosinaasin estämistä - melanogeeninen entsyymi, joka vaikuttaa ihon väriin. Tuloksena ihon sävy muuttuu vaaleaksi ja tasaiseksi.
 2. Bakteerien kasvua estävä ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Ionisoituneen maitohapon happamoittava vaikutus yhdessä ihoon tunkeutumattoman lakt ionin kanssa luo epäsuotuisat olosuhteet patogeenisten bakteerien kasvulle (tehokkain anaerobisia bakteereja vastaan ​​ja hiivaa ja sieniä vastaan hieman vähemmän tehokas).
 3. Antioksidanttivaikutus. Vähentämällä vapaiden radikaalien tuotantoa, kuten superoksidit ja hydroksyylit, maitohappo tarjoaa vahvan suojan haitallisilta ympäristötekijöiltä.
© 2021 Ekseption. Kaikki oikeudet pidetään.
crossmenuchevron-down-circle